Nye DF'ere på skolebænken på Sørup Herregård

De 16 nyvalgte DF'ere hilser på hinanden og lærer om reglerne på Christiansborg.

Dansk Folkepartis mange nye folketingsmedlemmer skal til at lære, hvordan livet på borgen folder sig ud. En af dem er Peter Kofod Poulsen, der er tidligere DFU-formand. Han er sammen med de øvrige nyvalgte mødt op til møde på Sørup Herregård i dag.

Med en ny dronningerunde i sigte senere i dag, venter Danmark stadig på en ny regering.Om Dansk Folkeparti får plads i den, ved ingen endnu.Men mens lederen af Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, tager sig af de forhandlinger, så hilser alle de nyvalgte folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti på hinanden her til formiddag.

Det sker på Sørup Herregård ved Ringsted, hvor der er middag i aften med både nye og gamle. I morgen er der politisk møde for alle.Skal lære om livet på ChristiansborgDagsordenen til mødet i dag er ikke lang.Ud over at sige goddag til hinanden, skal partiets nye medlemmer lære om de lavpraktiske regler, der gælder, når arbejdspladsen pludselig hedder Christiansborg.- De nye skal sættes ind i, hvad et paragraf 20-spørgsmål og et samråd er, siger Marlene Harpsøe, der er på vej til mødet.Hun var også medlem af Folketinget fra 2007 til 2011 og er nu blevet valgt igen. 

Regeringsdeltagelse ikke det vigtigsteOm mødet kommer til at handle om Dansk Folkepartis deltagelse i en blå regering, er de nyvalgte mere usikre på.På spørgsmålet svarer Marlene Harpsøe:- Det ved jeg søreme ikke.

Nyvalgte Kenneth Kristensen Berth tror godt, spørgsmål kan blive berørt i dag. Men mest af alt kommer mødet til at handle om det praktiske, siger han.- Lige nu ser det heller ikke ud til at være så aktuelt at tale om regeringsdeltagelse, Vi har fortsat den tanke, at vi ikke skal i regering, siger han.Ledelsen bestemmerAndre nyvalgte folketingsmedlemmer skyder spørgsmålet videre til partiledelsen.  - Dansk Folkeparti skal være der, hvor indflydelsen er. Om det er inden for eller uden for en regering, det må Kristian afgøre, siger Peter Kofod Poulsen.

Nyvalgte Tilde Bork fra Dansk Folkeparti vil lade det være op til ledelsen af finde ud af, om partiet skal med i en regering.

Fra en anden nyvalgt lyder samme melding.- Det tager Kristian sig af bag lukkede døre, siger hun.

Facebook
Twitter