Nyt udspil: Venstre vil stramme asylpolitikken yderligere

Venstre vil ifølge Jyllands-Posten præsentere partiets udspil til en asylreform tirsdag.

Statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen (V) mener at flygtningesituationen i Danmark er ude af kontrol og vil derfor rulle, hvad han betegner som, den nuværende regerings lempelser på området tilbage. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Flygtningestrømmen til Danmark er taget til de senere år, og det vil Venstre komme i møde med et udspil til en asylreform, som ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten bliver præsenteret tirsdag.

DR Nyheder erfarer at Venstres asylreform vil indeholde seks til otte konkrete punkter. Nogle er tidligere fremsatte forslag, mens andre punkter er helt nye stramninger.

Løkke: Danmark skal være mindre attraktivt for flygtninge

Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) vil gøre det mindre attraktivt for flygtninge at komme til Danmark, fordi han mener, at situationen er kommet ud af kontrol.

- Vi vil rulle regeringens lempelser tilbage, så flygtninge kun kan opnå permanent ophold, hvis de arbejder, taler dansk og reelt er integrerede i det danske samfund, siger han til Jyllands-Posten.

Målet er, at der skal komme færre flygtninge til Danmark. Lars Løkke Rasmussen hævder i den forbindelse, at der ikke kun er tale om værdipolitik, men at der også ligger økonomi bag udspillet.

- Udgifterne er eksploderet. I det år, hvor jeg gik af som statsminister, brugte vi tre milliarder kroner på asyl og familiesammenførte.

- I år forventes det at stige til ni milliarder. Derfor skal vi have det her under kontrol, siger han.

Opbakning fra K

Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, støtter Venstres forslag om en tilbagerulning.

- Vi kan allerede nu godt sige, at vi støtter fuldt og helt op om en asylreform. K vil rulle alle de lempelser af asylpolitikken, som regeringen har lavet med Liberal Alliance og venstrefløjen, tilbage som det første efter valget, siger hun i en kommentar.

S klar til at diskutere med Venstre

Socialdemokraternes udlændingeordfører Ole Hækkerup siger til avisen, at han er klar til at diskutere med Venstre, om der er brug for yderligere tiltag på området.

Hos De Radikale melder integrationsordfører Marlene Borst Hansen dog klart fra over for yderligere stramninger på asylområdet.

/ritzau/