Politisk redaktør efter tv-duel: Helle Thorning virkede sikker og offensiv

Thorning fremstod offensiv og sikker, Lars Løkke mere rolig, vurderer DR's politiske redaktør

Statsminister Helle Thorning-Schmidt brugte i søndagens tv-duel Lars Løkkes (V) historie om virksomheden Panorama mod ham. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mødte op til valgkampens første tv-duel på TV2 med de foreløbig bedste meningsmålinger i ryggen for regeringen, der viser dødt løb mellem rød og blå blok.

- Helle Thorning-Schmidt virkede meget offensiv i debatten. Hun var bemærkelsesværdig skarp og bemærkelsesværdig fuld af selvtillid, siger DR's politiske redaktør, Uffe Tang.

Som modsvar til regeringens kampagne om at have fået 40.000 flere i job siden valget i 2011 har Venstre i sin seneste kampagne svaret, at kun de 700 er danskere, resten af udlændinge.

Netop det emne blev fra første færd det bærende element i tv-duellen. Og med reference til Lars Løkkes historie om servicevirksomheden Panorama og den ansatte, der hellere ville være på kontanthjælp, sagde Thorning under duellen om Løkke og Venstre: 'Der er gået lidt Panorama i de tal'.

- Man må bemærke, at Thorning hele tiden forsøgte at høvle Lars Løkkes troværdighed ned med henvisning til upræcise tale og fakta. Hun kom med massive angreb på Løkkes troværdighed og hans omgang med tal, hvor han er svag lige nu, siger Uffe Tang.

Intet er for sjov i en valgkamp

Men angrebet om 'Panorama-tal' skal ikke tages så alvorligt, lod Thorning efterfølgende forstå. - Det var nu mest lidt sjov, sagde Helle Thorning-Schmidt til TV-Avisen efter duellen. Men den køber DR's politiske redaktør ikke: I en tv-duel midt i en valgkamp er intet for sjov.

- Valgkamp er blodig alvor. Helle Thorning ved godt, at det ikke er sjov. Der er en grund til, at hun minder danskerne om Panorama-historien. Det var i mine øjne fuldstændig planlagt, siger Uffe Tang.

Mere rolig Løkke

Hvor Thorning fremstod offensiv i tv-duellen, virkede Løkke mere rolig, siger DR's politiske redaktør:

- Løkke indtager en position som om, han virkelig har arbejdet med at virke rolig og afdæmpet, for det har nogle gange været hans problem, siger Uffe Tang. Umiddelbart virkede det som om, han er meget bevidst om, at det ikke skal tage overhånd.

- Han virkede meget laid back i duellen og var hårdest, da han hev S og SF's gamle plan 'Fair Løsning' frem som eksempel på en plan, der ikke virkede.

Der er 18 dage til valget, og meget kan endnu ske. Valgkampens første tv-duel mellem de stor statsministerkandidater vil næppe flytte noget i sig selv, vurderer Uffe Tang.

- Man skal passe på med at tillægge de her enkeltbegivenheder særlig betydning. Man kan risikere en masse. Men hvis de begge gør det godt, sker det ikke noget. Men samlet set, når alle dueller og møder er overstået, at det det samlede indtryk, der kan gøre udslaget, siger DR's politiske redaktør.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter