R vil bruge en halv milliard på lavere skat for enlige forældre

Enlige forsørgere skal betale mindre i skat, mener De Radikale.

Den radikale leder, Morten Østergaard, vil hjælpe enlige forsørgere økonomisk. (Foto: Mathias Løvgreen © Scanpix)

De Radikale vil bruge en halv milliard kroner på at hæve indtægtsgrænsen for, hvornår enlige forsørgere, der bor til leje, mister boligstøtte og friplads i daginstitution.

Mens friplads og boligsikring i dag aftrappes, hvis man tjener 221.500 kroner eller mere, skal det ifølge de radikale først ske fra 331.500 kroner. Det skriver Politiken lørdag.

- Jeg tror, der er mange, som er overrasket over, at de, der har mindst ud af den sidst tjente krone, ikke er direktørerne i Nordsjælland, men faktisk de enlige mødre, der tjener mindst, siger Morten Østergaard til Politiken.

Uklar finansiering

Den radikale leder henviser til tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der viser, at omkring 15.000 enlige med børn har en såkaldt sammensat marginalskat på over 60 procent.

Mens marginalskatten er udtryk for den skat, man betaler af den sidst tjente krone, er den sammensatte marginalskat udtryk for, hvor meget man reelt betaler, når man indregner, at tilskud fra det offentlige samtidig aftrappes.

Morten Østergaard ønsker endnu ikke at forklare, hvordan finansieringen på omkring en halv milliard kroner skal findes, ud over at det vil komme fra en samlet skattereform, som præsenteres senere.

SF bekymret for finansiering

SF's finansordfører, Jonas Dahl, kalder det radikale forslag for sympatisk, men frygter, at det bliver de svageste i samfundet, der kommer til at løfte regningen.

- Man bliver altid bekymret, når de radikale ikke anviser finansiering på deres forslag, for så kan man da ikke lade være med at tænke på, hvem der i sidste ende skal betale regningen.

- For de radikale er vel næppe villige til at beskatte mere i toppen? Senest har de radikale jo afvist vores forslag om at indføre en beskatning på aktiespekulation. Det var ellers et oplagt sted at begynde, siger Jonas Dahl i en pressemeddelelse.

 

DR Nyheder