Støjberg er minister for udlændinge: Asylændringer på vej

Det er et absolut drømmeministerium for mig, siger Inger Støjberg om sit nye job.

Lars Løkke Rasmussen lovede inden valget at oprette et ministerium for udlændinge og integration, og det bliver nu forhenværende politisk ordfører Inger Støjberg, der skal stå i spidsen for det ministerium.

Hun fastslår, at den nye Venstre-regering snart vil komme med tiltage på netop udlændingeområdet.

- Man vil se nogle ændringer på asylområdet, og det glæder jeg mig selvfølgelig meget til, siger Inger Støjberg.

Løkke inden valget: Kæmpe udfordringer

Allerede inden valget fastslog Lars Løkke Rasmussen også, at han - skulle han blive statsminister - ville hasteindkalde Folketinget i sommerferien 'med henblik på at lave nogle nye regler' på asylområdet.

- Hvis vi skal hamle op med de kæmpe udfordringer, der er på integrations- og udlændingeområdet, har vi brug for et samlet ministerium, som kan tage ansvar for alle dele af politikken. Vi skal have én minister, der har adgang til hele værkstøjskassen - det vil sige beskæftigelses-, social- og udlændingepolitikken, sagde Lars Løkke Rasmussen under valgkampen.

Venstre mener først og fremmest, der er brug for at få styr på tilstrømningen af flygtninge, der kommer til Danmark.

- Hvis ikke vi får det, vil hele det råderum, vi har i dansk økonomi, blive ædt op af forøgede asyludgifter. Vi skal samtidig sikre, at kommunerne kan integrere de flygtninge, der kommer hertil, lød det fra Lars Løkke.

Drømmeministerium

Inger Støjberg glæder sig til opgaven og kalder ministeriet for udlændinge, integration og bolig for et 'drømmeministerium'.

- Jeg vil kaste mig ind i det med ildhu. Det er et område, jeg har beskæftiget mig rigtig meget med og som interesser mig rigtig meget, siger Inger Støjberg.

Hun var fra april 2009 til oktober 2011 beskæftigelsesminister.

Inger Støjberg på Facebook søndag formiddag. (© Screendump)