Thorning: Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave nu

Helle Thorning-Schmidt har ikke haft tid til at tænke på, hvad hun skal lave, nu hvor hun ikke længere skal være statsminister og S-formand.

Helle Thorning-Schmidt (S) skal i løbet af de næste dage vinke farvel til statsminister- og S-formandsposten. (© Scanpix)

Det er ikke mere end et halvt døgn siden, at Helle Thorning-Schmidt annoncerede, at hun trækker sig fra posten som formand for Socialdemokraterne. Det skete, efter hun sammen med resten af rød blok havde tabt valget, og at hun derfor skal forlade Statsministeriet.

Men Helle Thorning-Schmidt har ikke gjort sig de store tanker om, hvad hun skal lave nu.

- Jeg er medlem af Folketinget, og jeg må se, om jeg kan påtage mig nogle opgaver for partiet. Jeg har ikke gjort mig så mange tanker om det. Jeg har haft fokus på min opgave, hvilket har været at være en god statsminister og prøve at genvinde regeringsmagten, sagde hun, da hun fredag eftermiddag mødte de andre partiledere i debatten hos Publicistklubben.

Ansvar ligger i mit DNA

Den afgående S-formand og statsminister ville heller ikke ud med, hvornår hun besluttede sig for at gå af.

- Det holder jeg for mig selv. Men jeg har truffet det rigtige valg, sagde hun og fortsatte.

- Jeg har været formand i mere end ti år. Det har givet mig mulighed for at være statsminister og vise, hvad Socialdemokraterne og hvad vi kan. Det at tage ansvar, ligger i mit og mit partis DNA, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Den afgående S-formand fastslog igen, at hun bakker op om Mette Frederiksen som ny formand for Socialdemokraterne.