Thorning og Løkke vil yde indsats for demensramte

Begge statsministerkandidater er klar til at sætte penge af til at hjælpe demensramte, skriver Politiken.

Både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen lover flere penge til de demente i dagens Politiken. (© Colourbox)

Uanset udfaldet af valget kan demente og deres pårørende se frem til, at der skal mere fokus på den voksende sygdom. Det skriver Politiken mandag.

I avisen præsenteres to næsten identiske politiske udspil fra Venstre samt Socialdemokraterne og De Radikale, der begge vil forbedre indsatsen over for sygdommen.

 Over 90.000 borgere er i dag ramt af demens og antallet ventes at vokse hastigt, så 134.000 vil være plaget af demens i 2030.

- Demens er en folkesygdom

Med et fælles udspil lægger Socialdemokraterne og De Radikale op til en ny langsigtet strategi på demensområdet, mens Venstre vil lave en ny handleplan for området.

- Demens er en stor folkesygdom og nok en smule overset, siger partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) til Politiken.

Han mener, at den hastige vækst i antallet af demente kalder på handling.

- Jeg ved fra folk, som jeg taler med, at demens, og det at være pårørende til en demensramt, er en enorm udfordring. Mange står magtesløse tilbage. Derfor vil vi styrke indsatsen, siger han.

Kort efter Venstres forslag tog Politiken kontakt til Socialdemokraterne, der vendte tilbage med beskeden om, at partiet sammen med De Radikale er klar med det fælles udspil om en langsigtet strategi.

- Det er en forfærdelig sygdom, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der præsenterer forslaget sammen med økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

 /ritzau/