Thorning og Thulesen i dagpenge-skænderi for åben skærm

Kristian Thulsen-Dahl og statsminister Helle Thorning-Schmidt kom i noget nær skænderi om dagpengespørgsmålet under partilederdebat.

Dagpengespørgsmålet er højt på dagsordenen under folketingsvalget og har fået et gevaldigt liv ikke mindst efter 1. maj, hvor de røde partier brugte en pæn del af taletiden på at tale om Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Lars Løkke Rasmussens (V) dagpengereform, som også er blevet kaldt "hovsa-løsningen".

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil lige som sin direkte konkurrent, Lars Løkke Rasmussen, ændre grundlæggende på dagpengespørgsmålet, hvis hun genvælges:

- Vi skal sikre stabilitet og ro og skabe tryghed for de mennesker, der uforskyldt er endt i arbejdsløshed, sagde Helle Thorning-Schmidt i aftenens partilederrunde.

Har ikke lavet om i perioden

- Hvis vi skal have et stabilt dagpengesystem, så skal vi jo ikke bede de samme mennesker, som lavede  fejlen fra starten, om at rydde op efter sig selv. Så må man sikre, at det er mig, der bliver statsminister.

Men knapt fik hun talt færdig, før Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen-Dahl, gik hende på klingen:

- Vi har i flere år sagt, at vi var klar til at justere i den dagpengereform, fordi enhver kunne se, at forudsætningen for reformen var skredet. Vi har sagt, at vi er parate til forhandlinger her og nu, hvis du også var. Du (Helle Thorning, red.) siger, at det skal klares inden for rammen for dagpengesystemet i dag, hvis man så vil gøre det bedre på genoptjeningen, så tager du de penge fra andre dagpengemodtagere.

- Hvis du ikke havde kastet Danmark ud i den dagpengereform, så havde vi ikke stået i den situation. Det er dit ansvar, sagde Helle Thorning-Schmidt tilbage.

- Det var dit ansvar, at der var en hovsaløsning på dagpengeområdet.

Thulesen-Dahl spurgte:

- Du har da haft flere år. Har du en eneste gang taget til en forhandling, har du en eneste gang indkaldt til en forhandling om dagpengespørgsmålet?

- Ja, vi har brugt fire milliarder korner på at forberdre vilkårene for dem, der er røget ud i problemer, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk