Thorning: Tiden er den rette - nu er det op til danskerne

Statsministeren har glædet sig til at udskrive valget. Det er nu officielt gjort, og valgkampen er i gang.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har indstillet til Hendes Majestæt Dronning Margrethe, at der afholdes folketingsvalg torsdag 18. juni.

Det bekræfter hun på et pressemøde i Statsministeriet.

- Tiden er den rette. Nu er det op til danskerne. Der udskrives valg til Folketinget den 18. juni, lyder det fra Thorning.

Dermed får vi en valgkamp, der kommer til at vare i alt 23 dage, når man tæller i dag og valgdagen med.

Se statsminister helle Thorning-Schmidt udskrive folketingsvalg i videoen i toppen af artiklen.

Tage stilling til to ting

Helle Thorning-Schmidt vil i valgkampen 'bede danskerne tage stilling til to ting':

- For det første: Hvordan sikrer vi, at danskerne fortsat har fremgang og velstand, uden at vi sætter vores velfærd over styr. For det andet. Hvem skal være statsminister i Danmark?

Helle Thorning-Schmidt fastslår, at det er 'en ære' at være Danmarks statsminister.

Hun sætter desuden ord på to af de emner, der i høj grad ventes at præge valgkampen: Økonomien og udlændinge.

- Det er stort ansvar, og hvis danskerne peger på mig, vil jeg fortsætte den kurs, som har skabt resultater. Det er en kurs, der betyder 120.000 nye private arbejdsplader de næste år. Jeg vil have hele Danmark med. Væksten skal komme alle til gode.

- Jeg vil behandle flygtninge rimeligt, men vi skal også kunne følge med. Derfor har vi strammet reglerne for asyl, og vi stiller flere krav til indvandrere.

Advarer mod Løkkes nulvækst

Hendes politiske hovedmodstander, Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, får også nogle ord med på vejen fra statsministeren.

Statsministeren tegner et særligt grumt billede om Venstres ønske om nulvækst - eller udgiftsstop - i den offentlige sektor.

- De næste fem år bliver vi 140.000 flere borger over 70 år. Der skal være tryghed om deres velfærd og omsorg. Derfor siger jeg nej til nulvækst. Oppositionen vil en anden vej. Her skal hver ledig krone gå til tvivlsomme skattelettelser.

- Her er der nulvækst så langt øjet rækker. Her vil blokpolitik afløse det brede samarbejde. Her er Lars Løkke Rasmussen statsminister.