Thorning: Vi har lavet ret voldsomme stramningerasylområdet

Asylreglerne skabte hård debat, da Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) tørnede sammen søndag aften.

Løkke og Thorning tørnede søndag aften sammen om asylreglerne i Danmark. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Socialdemokraterne har sammen med De Radikale lavet nogle ”ret voldsomme stramninger på asylområdet”.

Det sagde Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, hvert fald selv, da hun søndag mødte Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i duellen på DR1.

Meldingen kom, efter Lars Løkke Rasmussen havde beskyldt Helle Thorning-Schmidt for at have gjort det for attraktivt for asylansøgere at komme til Danmark. Han pegede blandt andet på, at regeringen som noget af det første afskaffede VK-regeringens starthjælp til flygtninge.

Men S-formanden afviste, at asylreglerne er blevet slækket. Tværtimod, sagde hun.

- Det er nogle ret voldsomme stramninger, vi har lavet på asylområdet, sagde hun og pegede på, at regeringen blandt andet har skærpet reglerne for familiesammenføring.

Thorning: Fiffigt af Løkke

Udlændinge- og asylpolitikken har været et af de mest omtalte emner under valgkampen.

Venstre har flere gange sagt under valgkampen, at SR-regeringen har gennemført 31 lempelser på området.

Og under duellen sagde Lars Løkke Rasmussen, at Helle Thorning-Schmidt har flyttet Danmark ” fra at ligge midt i feltet, når det handler om at tiltrække asylsøgere, til at ligge i toppen”.

Thorning: Pres på grænsen

Det afviste Helle Thorning-Schmidt dog og understregede, at det var ”lidt fiffigt” af Lars Løkke Rasmussen, at han prøver at bilde danskerne ind, at der ikke ville være kommet flere flygtninge til Danmark, hvis han havde været statsminister.

  - Det er et pres på alle europæiske lande. Enhver kan jo se, hvad der foregår ved den italienske og græske kyst. Det går også ud over Danmark, sagde statsministeren.

- Jeg ville også ønske, der var færre mennesker, der var på flugt. Vi skal kunne følge med, og det er også derfor, vi har strammet asylreglerne, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Du kan også give din mening til kende på #DRdinstemme:  Klik her og deltag i valgkampen og del din mening.