Thyra Frank væltet af ny kandidat

Det blev kun til en enkelt periode i Folketinget for Liberal Alliances Thyra Frank.

Thyra Frank (billedet) bliver afløst af den mindre kendte Christina Egelund, som høstede flere personelige stemmer i Nordjylland. (© DR Nordjylland)

Med alle personlige stemmer talt op i Nordjyllands Storkreds står det nu klart, at Thyra Frank ikke genbesætter Liberal Alliances ene nordjyske mandat.

1.041 stemmer afgjorde, at det i stedet går til partiets spidskandidat ved Europa-Parlamentet, Christina Egelund.

Thyra Frank blev valgt første gang ved forrige folketingsvalg i 2011 og nåede dermed kun at sidde på tinge i en enkelt periode.

Thyra Frank er mere kendt end Egelund

Christina Egelund er medejer af en campingplads i Nordjylland.

Under Europa-Parlamentsvalget viste en undersøgelse, at hun var den mindst kendte blandt de danske partiers spidskandidater, og Egelund blev da heller ikke valgt.

Omvendt har det forholdt sig med Thyra Frank, der blev hentet til Liberal Alliance som en slags kendis-kandidat. Mest kendt for sit arbejde som forstander for plejehjemmet Lotte på Frederiksberg i København.

Begge stod til at komme ind

Liberal Alliance fik i Nordjylland en fremgang på 1,9 procentpoint til i alt 5,9 pct. af stemmerne. En smule under landsresultatet.

I løbet af valgnatten så det på et tidspunkt ud til, at Liberal Alliance kunne få to nordjyske mandater, og dermed få plads til begge liberale kvinder. Sådan endte det dog ikke.

- Det var meget tæt på. Så selvfølgelig er jeg ærgerlig, siger Christina Egelund, der dog altså kan glæde sig over selv at være blevet valgt til Folketinget.

Facebook
Twitter