Tidligere Venstre-kandidat: Jeg stemte ikke på mit eget parti

Tidligere Europaparlaments-kandidat Jess Myrthu (V) langer kraftigt ud efter Venstres ledelse. Han satte sit kryds ud for et andet parti ved folketingsvalget i torsdags.

Venstres kandidat til Europa-parlamentsvalget i 2014 Jess Myrthu stemte ikke på sit eget parti ved folketingsvalget i torsdags.

Den tidligere Venstre-kandidat til Europa-parlamentet Jess Myrthu tog i torsdags en drastisk beslutning.Da han stod i stemmeboksen, satte han krydset et andet sted end ud for Venstre.

- Jeg stod i stemmeboksen og måtte konstatere, at jeg for første gang i mange, mange år ikke satte mit kryds ved Venstre eller en Venstre-kandidat. Så jeg satte krydset et andet sted, siger Jess Myrthu, der understreger, at han fortsat er medlem af Venstre.Ledelsens ansvarÅrsagen skal findes i Venstres holdning til Europa. Partiet er blevet alt for løse i koderne, og det er ledelsens ansvar, lyder det fra den tidligere V-kandidat, der ikke blev valgt ind i Europa-parlamentet ved valget i 2014.Midt i valgkampen smed blå en bombe, da de i samlet flok slog fast, at man støtter op om Storbritanniens ønske om genforhandlinger med EU om fortsat medlemskab. Partierne vil sikre sig, at EU ikke udvikler sig til en social union.Udspillet peger i retning af at gøre det sværere for udenlandske EU-borgere at optjene ret til danske velfærdsydelser som for eksempel dagpenge, kontanthjælp og børnepenge.

- Jeg mener ikke, at vi skal gå i hælene på Storbritannien, og da slet ikke på grund af Dansk Folkeparti. Selvom de ikke længere er direkte EU-modstandere, så er de jo i høj grad skeptiske. Der manglede jeg fuldstændig klare udmeldinger, og dem kunne jeg ikke få, siger Jess Myrthu.Under valgkampen til Europa-parlamentet i 2014 kritiserede han åbent Løkke for at have negativ indflydelse på mulighederne for at blive valgt, efter sagen om de partibetalte underbukser havde rullet i medierne.Kritiserer flygtningepolitikkenEn anden årsag til, at Jess Myrthu ikke stemte på sit eget parti ved folketingsvalget er spørgsmålet om flygtningestrømmene, der for tiden er rekordstore på grund af krig og konflikter i særligt Mellemøsten.- Det er nemt at sige, at vi skal hjælpe i nærområderne, men det kan vi ikke isoleret som dansk nation. Det kan vi kun på europæisk plan. Det ville jeg gerne have haft nogle klare udmeldinger på, siger Jess Myrthu.Han føler sig overbevist om at kunne stemme på partiet næste gang, det bliver muligt.Men hvad skal der helt præcist til, for at du kan gøre det?- En helt anderledes ledelsesudmelding omkring EU, og det vil jo nok i virkeligheden sige en anden ledelse.Du kan ikke se Løkke komme til det punkt?- Jeg har i hvert fald ikke set det indtil nu, siger Jess Myrthu.Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Venstres ledelse.

Facebook
Twitter