Venstre: En blå regering vil lave 'straksopbremsning' af flygtningestrøm

Hvis Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister, vil han indkalde Folketinget lige efter valget for at bremse tilstrømningen af flygtninge.

Kristian Jensen, Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg fremlægger Venstres asylreform på Christiansborg. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix Denmark)

Kommer Venstre til magten den 18. juni, så skal det nyvalgte Folketing ikke regne med at gå på sommerferie lige med det første.

For Venstre er bekymret for antallet af flygtninge, der kommer til Danmark.

- Vi kan se på tallene, at hvis vi ikke gør noget, vil vi få en massiv tilstrømning efter sommeren, siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen på et pressemødeChristiansborg, hvor Venstre tirsdag præsenterede asylreformen 'Styr på tilstrømningen'.

Folketinget skal hasteindkaldes

Hvis Venstre efter valget kommer til at lede en ny regering, vil Lars Løkke Rasmussen derfor indkalde Folketinget for at få hastebehandlet flere lovforslag.

- Jeg lover i dag, at vi med afsæt i Venstres forslag vil indkalde Folketinget i løbet af sommerferien. Vi kan ikke sidde og vente til oktober, for vi ved, at det er i sommermånederne, at presset er størst, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hastebehandlingerne skal sikre, at tre elementer fra partiets asylreform bliver indført straks.

Tre tiltag skal behandles straks

Venstre vil som noget af det første sørge for, at ingen nytilkomne flygtninge eller familliesammenførte skal kunne modtage kontanthjælp. De skal i stedet modtage en integrationsydelse på niveau med SU.

Desuden vil Venstre genindføre optjeningsprincippet for børnechecken og folkepension for flygtninge.

Og endelig vil Venstre genindføre reglen om at flygtninge kun kan få permanent ophold, hvis de arbejder, taler dansk og er reelt integrerede i det danske samfund.

Lover færre asylansøgere

Ved blandt andet at gennemføre de tre stramninger forventer Lars Løkke Rasmussen at kunne nedbringe antallet af flygtninge, der søger mod Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at de her stramninger af opholdsvilkårene vil medføre, at der kommer færre asylansøgere, siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs hele Venstres forslag til en asylreform her.