Venstre: Hvis du bor i en ghetto skal det være sværere at få familiesammenføring

Partiet vil stramme dansk udlændigepolitik, så der er færre, der søger asyl.

Står det til Venstre, bliver geografien afgørende for, om det kan lade sig gøre at sine børn og ægtefæller familiesammenført. Det bliver sværere for ghettobeboere end for andre. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Venstre vil stramme udlændingepolitikken markant blandt andet ved at stoppe det, partiet kalder "tilstrømningen af asylansøgere til Danmark".

En asylansøger er en, der søger om ret til at opholde sig som flygtning, men som endnu ikke er blevet anerkendt som flygtning.

Ved at gøre det sværere for mennesker med ikke-vestlig baggrund, der bor i ghettoer at få deres børn, ægtefæller eller øvrige familie hertil, mener Venstre, at det bliver ”mindre attraktivt” at søge asyl i Danmark.

En stribe ekstra betingelser til ghettobeboere

- Vi stiller skærpede krav, fordi al logik siger, at hvis du bliver familiesammenført ind i noget, der i virkeligheden er et parallelsamfund, så er muligheden for at blive integreret i Danmark ringere, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

De nye stramninger vil betyde, at den, der gerne vil have sin familie herop, skal opfylde 24-års reglen, skal have permanent ophold eller statsborgerskab i mindst 12 år, have bestået Dansk 2 og have udvist aktivt medborgerskab.

Derudover vil der komme et skærpet tilknytningkrav, der drejer sig om, hvilket land familien samlet set har størst tilknytning til.

Også det nuværende selvforsørgelseskrav vil blive skærpet.

Som det er i dag, betyder selvforsørgelseskravet som udgangspunkt, at hvis man ønsker at bo sammen med sin mand eller kone i Danmark, så må den af ægtefællerne, der bor her ikke have modtaget nogle bestemte ydelser - f.eks. kontanthjælp - inden for de seneste tre år forud for afgørelsen om ægtefællesammenføring. 

Der er nogle undtagelser, dem kan du læse om her.

Slutteligt skal de mennesker, der bliver familiesammenført kunne dokumentere sprogkundskaber.

Venstre: De fem punkter vil styrke ghettoerne

Forslaget om at gøre det sværere at blive familiesammenføring, hvis man bor i en ghetto, end hvis man ikke gør, har tidligere været lanceret af Venstre, men nu har partiet samlet i alt fem punkter, som partiet mener, vil styrke indsatsen i ghettoerne.

Forslagene kommer eftermiddagen inden, at Lars Løkke Rasmussen skal møde landets statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ansigt til ansigt i en direkte tv-debat på DR kl. 20.

Her er forslaget til, hvad der skal til, hvis man ønsker have familiesammenføringer, når den herboende bor i en ghetto: 

  • 24-årsreglen skal opfyldes

  • Skærpet tilknytningskrav

  • Herboende skal have permanent ophold eller statsborgerskab i mindst 12 år

  • Et skærpet – og mere reelt – selvforsørgelseskrav

  • Den herboende skal mindst have bestået Dansk 2 

  • Udlændingen, der vil hertil, skal dokumentere sprogkundskaber

  • Herboende skal have udvist aktivt medborgerskab