Venstre vil frede boligskat til 2025

Venstre bebuder for første gang, at partiet vil forlænge det nuværende skattestop for boligejerne.

Samtlige partier i blå blok vil sænke eller holde boligbeskatningen i ro. (© Colourbox)

Valgkampens sidste uge indledes med et opgør om boligejernes skatteregning.

Venstre bebuder for første gang, at partiet vil forlænge det nuværende skattestop for boligejerne, skriver Jyllands-Posten.

- Det rigtige er at lade skattestoppet for boligejere fortsætte i en ny 2025-plan for dansk økonomi, siger finansordfører Peter Christensen (V), som uden at have konkret finansiering peger på, at pengene kan findes på de offentlige budgetter.

S ønsker bred aftale

Skattestoppet har siden 2002 fastfrosset ejendomsværdiskatten i kroner og øre.

I 2012 indgik regeringen, Venstre og Konservative en skatteaftale, hvor de blandt andet fredede ejendomsværdiskatten frem til 2020.

Men når en ny regering efter valget skal forholde sig til en ny langsigtet plan for dansk økonomi, skal spørgsmålet om boligbeskatning afklares på ny.

De Radikale vil ophæve skattestoppet, og leder Morten Østergaard mener, at alle partier i valgkampen bør give et klart svar på, hvad de vil på det politisk ømtålelige område.

Men fra Socialdemokraterne lyder der hverken fredning eller ophævelse af boligskattestoppet.

Det eneste, som finansminister Bjarne Corydon (S) vil garantere, er, at Socialdemokraterne går ind for endnu en bred aftale.

Afviser diskussion af boligskat

Mens samtlige partier i blå blok vil sænke eller holde boligbeskatningen i ro, er billedet mere sammensat i rød blok. Enhedslisten vil ophæve skattestoppet. Det har SF traditionelt også ønsket. Partiet ønsker i dag ikke at svare:

- Det giver ikke mening at begynde en diskussion af boligskatten nu, skriver politisk ordfører Jonas Dahl i en mail.

Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet vil en forlængelse af skattestoppet samlet koste 4-5 mia. kr. i perioden 2020-2025.