Venstres Peter Christensen kommer ikke i Folketinget

Venstres finansordfører, Peter Christensen, misser plads i Folketinget efter sit partis dårlige valg.

Peter Christensen har tidligere været skatteminister og er en af Venstres topforhandlere (© DR Nyheder)

Venstres markante tilbagegang på landsplan får nu mærkbare konsekvenser.

Partiets finansordfører, Peter Christensen, er nemlig ikke blevet genvalgt til Folketinget. Det erkender han selv på sin Facebook-profil.

- Venstre har fået en røvfuld af Dansk folkeparti - og det har jeg også. 14 spændende og sjove år er det blevet til i Folketinget. Det har været 14 år med resultater, hårdt arbejde og på gode dage, har vi trukket Danmark i en markant mere borgerlig retning. Det er jeg stolt over, at have været en del af, skriver han.

Peter Christensen har tidligere været skatteminister og er en af Venstres chefforhandlere. Han var da også udset til at blive minister - og det kan han stadig blive, uanset at han har mistet sit mandat.

Opløftet af samlet resultat

Peter Christensen har siddet i Folketinget i 14 år.

- Men med markant V-tilbagegang i Sønderjylland bliver der desværre ikke plads til mig som Folketingsmedlem længere. Jeg havde set frem til fire år mere, men på sådan en regnfuld og lidt trist fredag er det nu alligevel opløftende, at danskerne har valgt de borgerlige partier til at lede Danmark.

- Kære V-kolleger. Pas nu godt på Sønderjylland fra Borgen i København. Der er meget at ta’ fat på. Samt stor tak til de mange Syd- og Sønderjyder der stemte på mig, skriver han.

Peter Christensen har blandt andet været finanspolitisk og skattepolitisk ordfører for Venstre.

I april 2009 blev han sit partis politiske ordfører, men 8. marts 2011 overtog han posten som skatteminister, som han bestred, indtil regeringen Lars Løkke Rasmussen gik af 3. oktober samme år.