VIDEO S-topfolk er ikke i tvivl: Mette Frederiksen bliver vores formand

Kronprinsessen hos Socialdemokraterne Mette Frederiksen får stor opbakning af partifællerne. Hun bliver formentlig ny formand lørdag.

Trods fremgang for Socialdemokraterne i nat valgte Helle Thorning-Schmidt at trække sig som formand for det parti, hun har siddet i spidsen for i mere end ti år.

Herefter hvilede alles øjne på kronprinsessen i partiet, Mette Frederiksen. Og her til morgen vælter det ind med rosende ord om hende.

Adskillige toppolitikere hos Socialdemokraterne er slet ikke i tvivl om, at det er hende, der kommer til at føre partiet videre som ny partiformand. Sådan lyder det blandt andet fra den nu afgående finansminister Bjarne Corydon (S).

- Det bliver Mette Frederiksen, vi kommer til at samle os om i vores parti. Og det kommer vi til at gøre fuldstændig regelret og uden nogen slinger i valsen, siger Corydon til DR Nyheder.

Der er heller ingen tvivl at spore hos den afgående handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

- Der er bred opbakning til hende (Mette Frederiksen red.) i partiet, og det har der været et pænt stykke tid, og det bakker jeg varmt op om, siger Mogens Jensen.

Tilkendegivelse på Twitter

Også Magnus Heunicke (S), som nu må vinke farvel til sin post som transportminister, smider sin stemme efter Mette Frederiksen.

https://twitter.com/Heunicke/status/611795262743445504

Thornings gamle rival bakker op

Det var Københavns overborgmester og næstformand i Socialdemokraterne, Frank Jensen, der for ti år siden kæmpede om posten som formand mod Helle Thorning-Schmidt, men intet tyder på, at han nu vil tage kampen op igen.

- Hvis man ser på feltet, er det rigtigt, at Mette Frederiksen er en utrolig kompetent og stærk politiker, siger han til Ritzau.

Centrale kilder fortæller til DR Nyheder, at hovedbestyrelsen i Socialdemokratiet forventes at konstituere Mette Frederiksen som ny socialdemokratisk formand i morgen lørdag.

Hør hvad politikerne siger om Mette Frederiksen som formand i videoen øverst i artiklen.