Valgforsker: Pape står til at misse Folketinget

- Mit bedste bud er, at K-formand Søren Pape Poulsen ikke kommer i Folketinget ved det kommende valg, siger valgforsker Søren Risbjerg Thomsen.

Søren Pape Poulsen er tvunget til at få et "fantastisk" valg i Vestjylland, hvis han skal i Folketinget, siger valgforsker. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

De Konservatives nuværende vælgertilslutning i meningsmålingerne betyder, at partiformand Søren Pape Poulsen er i alvorlig fare for slet ikke at komme i Folketinget ved det kommende valg.

Det siger valgforsker Søren Risbjerg Thomsen i kølvandet på en ny Epinion-måling med De Konservative på 3,9 procent.

Han vurderer, at det bliver mere end almindeligt svært for den tidligere Viborg-borgmester at få fast sæde i folketingssalen.

- Mit bedste bud er, at Søren Pape Poulsen ikke kommer i Folketinget, hvis det her holder stik. Det er selvfølgelig med det forbehold, at han klarer sig fantastisk godt i Vestjylland. Der skal et kanonvalg til i Vestjylland-kredsen, før han kommer ind, siger Søren Risbjerg Thomsen, der er professor ved Aarhus Universitet.

Skal sikre 20.000 stemmer i Vestjylland

Valgforskeren laver vægtede meningsmålinger samt beregninger på mandatfordelinger efter storkredse. Den seneste geografiske prognose lavet for Altinget viser, at De Konservative får 4,3 procent af stemmerne - hvilket svarer til otte mandater. Det er det samme antal mandater som ved valget i 2011.

Men ifølge Søren Risbjerg Thomsen skal De Konservative sikre sig det 9. mandat, før at Søren Pape Poulsen er sikker på at komme i Folketinget - et scenarie der altså med al sandsynlighed kræver fremgang fra valgresultatet på 4,9 procent.

Ved det seneste valg fik De Konservative 12.677 stemmer i Vestjyllands Storkreds - det tal skal hæves til 20.000 stemmer, hvis Pape skal sikres et mandat.

Da Søren Pape Poulsen senest var på valg, fik han 6.500 personlige stemmer og blev borgmester i Viborg efterfølgende.

Pape: Jeg går af, hvis jeg ikke kommer ind

Den konservative formand har gjort det fuldstændig klart, at han forlader sin post, hvis det ikke lykkes at komme ind i Folketinget.

- Evner jeg ikke engang som partiformand at blive valgt til Folketinget, så skal jeg dælme da ikke være her, sagde han til Politiken op til partiets landsråd i september sidste år.

Søren Pape Poulsen har også understreget, at De Konservative skal have fremgang fra de nuværende otte mandater, hvis partiet skal i regering.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk