Vanopslagh om partifælles smækken med døren: 'Jeg er ikke enig i kritikken'

Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, fastholder, at han er leder for et liberalt parti.

Alex Vanopslagh svarer på kritik fra sin nu tidligere partifælle. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

- Christina Egelund har i dag meddelt, at hun forlader Liberal Alliance. Christina har gjort et stort arbejde for partiet i mange år. Jeg kan forstå, at Christina forlader os, fordi hun ikke synes, at LA er et rigtigt liberalt parti. Det er jeg ikke enig i.

Således lyder det fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, på Facebook, efter at partiets tidligere politiske ordfører Christina Egelund tidligere i dag meddelte, at hun har meldt sig ud af Liberal Alliance.

Og Christina Egelund havde adskillige kritiske bemærkninger, da hun fortalte til DR Nyheder, at hun meldte sig ud af partiet.

- For mig er det helt tydeligt, at Liberal Alliance ligesom mange andre partier er splittet mellem en national strømning på den ene side og en moderne, liberal strømning på den anden side. Jeg tilhører den sidste, og jeg oplever, at den strømning er under pres i LA, sagde Christina Egelund og fortsatte:

- Det er, som om partiet invaderes af en stigende konservatisme – og så hører jeg ikke længere hjemme der.

Partileder: Liberal Alliance er et liberalt parti

DR Nyheder har gentagne gange forsøgt at få et interview med Alex Vanopslagh om kritikken fra Christina Egelund. Han har dog ikke svaret på henvendelserne, og derfor har vi ikke haft mulighed for at stille opfølgende spørgsmål til den lange kommentar, han har skrevet på sin Facebook-profil.

Han efterlader i sit opslag ingen tvivl om, at han ikke deler Christina Egelunds holdning til partiets tilstand.

- Liberal Alliance er et liberalt parti. For os er troen på, at vi hver især må og bør søge vores egen lykke under ansvar for samfundet omkring os en helt central værdi. Det er derfor, vi er helhjertede tilhængere af den frie markedsøkonomi, af at begrænse statens rolle i samfundet og af troen på, at det skal kunne betale sig at gøre en indsats for sig selv og for sine medmennesker, lyder det indledningsvis i det lange opslag.

Christina Egelund har dog allerede fået opbakning fra et andet tidligere toneangivende medlem af partiet. Tidligere kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) skrev nemlig følgende, da den tidligere politiske ordfører i morges skrev et opslag på Facebook.

- Kære Christina - jeg er fuldstændig enig med dig. Der er forskel på at være liberal og nationalkonservativ. Både du og jeg er liberale - og det har naturligvis konsekvenser, skrev Mette Bock.

DR Nyheder har forsøgt at få en uddybende kommentar fra den tidligere minister, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter