Veganerpartiet har fået underskrifter nok: Kan nu stille op til Folketinget

Veganerpartiet har nået de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til folketingsvalg.

Fra næste folketingsvalg vil du muligvis kunne stemme på Veganerpartiet. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Veganerpartiet har nået de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til folketingsvalg, oplyser partiet på Twitter.

Nu skal vælgererklæringerne godkendes endeligt af Indenrigsministeriet.

Partiet har tre mærkesager: dyrerettigheder, folkesundhed og naturen.

Som partinavnet siger, går partiet ind for vegansk kost, men for en uge siden fortalte partiets stifter, Michael Monberg, at det ikke vil blive ulovligt at spise kød i Danmark, hvis partiet kommer til magten og får 90 mandater.

- Det, vi vil indføre som det første, er, at vi skal stoppe med at udnytte dyr alene på grund af, at der er penge i det. Så ligesom jeg ikke mener, at man skal udnytte mennesker, fordi der er penge i det, så skal vi heller ikke gøre det ved dyr, lød det fra Michael Monberg.

Vil pege 10 procent på S-statsminister

I samme interview oplyste formanden, at man sagtens kan være medlem af Veganerpartiet og spise kød - men så har man blot ikke stemmeret på partiets generalforsamlinger.

- Det er bare et princip, vi har. Forestil dig, hvis vi havde et parti, der handlede om at redde alle hunde mod overlast, og så havde vi et medlem, der brugte hunde til hundekampe. Det vil være meget underligt, hvis vedkommende havde indflydelse på det partis virke på, hvordan man redder hunde mod overlast, siger Michael Monberg.

Michael Monberg trækker sig for at få mere tid til de ting, han har måttet nedprioritere som følge af det politiske arbejde.

Partiet vil ikke lægge sig fast på en egentlig statsministerkandidat, men man vil pege på den kandidat fra det parti, der har den mest grønne og bæredygtige målsætning.

- Lige nu vil jeg pege 0 procent på Venstre og 10 procent på Socialdemokratiet. Men vi ender nok med at pege på Socialdemokratiet. Det er det mindst dårlige, lyder det fra Michael Monberg.

Rettelse: Det fremgik i første udgave af denne artikel, at partiet havde indsamlet de nødvedige 20.183 vælgererklæringer. Det rigtige tal er 20.182.