Vejles borgmester: Nye politielever kan starte 1. januar

Det er en meget glad og tilfreds Venstre-borgmester, der snart får den nye meget omtalte politiskole til byen.

- Det er helt fantastisk, det er super. Jeg er glad og lykkelig.

Sådan lyder det her til eftermiddag fra Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), efter at det er kommet frem, at den nye - og meget omtalte - politiskole skal ligge i Vejle.

Borgmesteren er ikke i tvivl om, hvorfor politikerne efter megen snak og kontroverser har valgt at lægge skolen i netop hans by.

- Folk har sandet, at vi her i Vejle har efter- og videreuddannelsen i forvejen, og vi ligger geografisk godt. Der er ingen tvivl om, at det er årsagen, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Og kommunen kan "allerede i morgen" begynde arbejdet med at få shinet den nye skole op, lyder det.

- Nu tager vi arbejdshandskerne på, så vi så hurtigt som muligt kan komme i gang. Og jeg har talt med Nordea Ejendomme, der ejer bygningerne, tidligere i dag, og de har sagt, at de jo sådan set kan sende en maler på mandag. Men nu handler det om, at vi skal få sat et samarbejde op med Justitsministeriet, Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen, siger borgmesteren.

Han mener, at de nye politielever vil kunne indtage skolebænken allerede fra næste år. Det på trods af, at der i Rigspolitiets rapport fra september sidste år står, at det forventeligt vil tage op mod 40 måneder helt at færdiggøre den samlede politiskole.

- De nye elever vil kunne begynde til januar 2018 - det er jeg slet ikke i tvivl om, slutter borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

(Foto: Grafik Mie Hvidkjær © DR Nyheder)
Facebook
Twitter