Velfærd frem for familiesammenføring, mener S og DF

Flygtninge risikerer fremover at skulle vente markant længere på at blive genforenet med deres familier.

Dansk Folkeparti han ingen planer om, at tage penge fra andre områder for at forkorte ventetiden på familiesammenføringer. Sådan lyder fra fra Martin Henriksen. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

I en tid hvor kommunerne sparer på børnehaver, plejehjem og hospitaler, skal staten ikke bruge flere penge på at bringe ventetiden på familiesammenføring ned.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, efter at det er kommet frem, at flygtninge fremover risikerer at skulle vente ti måneder på at få deres familie til Danmark.

- Så kan vi blive ved med at kaste penge ned i et sort hul. Hvis man giver en ekstrabevilling, skal man tage penge fra andre dele af det offentlige, og det har vi ingen planer om, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Der kommer rekordmange flygtninge og immigranter til Danmark, derfor er det naturligt, at sagsbehandlingstiden bliver længere, samtykker indfødsretsordfører Mattias Tesfaye (S).

- Det er møg træls for de mennesker, det rammer. Men der bruges allerede flere ressourcer end nogensinde før på asylansøgninger og familiesammenføringer, siger socialdemokraten.

Udlændingestyrelsen har besluttet at ændre markant på de såkaldte servicemål, som angiver, hvor lang tid sagsbehandlingen maksimalt må tage. Samtidig forventes også den samlede asylproces at blive længere i løbet af 2016.

Samlet set betyder det, at den enkelte flygtning kan komme til at vente mere end et halvt år længere end i dag på at få familiesammenføring.

/ritzau/