Venstre afviser forslag om hashhandel

- Det ville være naivt at tro, at hvis du bare fjerner hash fra Pusher Street, så fjerner du hash fra Danmark, lyder det fra Jan E. Jørgensen (V).

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kræver at få stoppet hashhandel en gang for alle på Christiania.. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Selv om et politisk flertal med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i spidsen kræver den ulovlige hashhandel på Christiania stoppet, har regeringspartiet Venstre ikke tænkt sig at gøre noget som helst ekstra, for at komme handlen til livs.

Det ville nemlig kræve enorme ressourcer for det i forvejen pressede danske politi, som skulle tages fra andre vigtige indsatser, lyder det fra medlem af Folketingets retsudvalg Jan E. Jørgensen (V). Og hvis man lukker Pusher Street, så flytter hashsalget bare andre steder hen, påpeger Venstre-politikeren.

- Det ville være naivt at tro, at hvis du bare fjerner hash fra Pusher Street, så fjerner du hash fra Danmark, sådan hænger det ikke sammen. Det er ikke det samme, som at man ikke skal gøre noget, men at forstille sig at politiet kan fjerne al kriminalitet, det er desværre nok ret naivt, siger Jan E. Jørgensen.

Dansk Folkeparti vil have en særlig task force hos skat, mens Socialdemokraterne kræver flere politiaktioner mod Pusher Street. Desuden kræver de begge en handleplan fra justitsminister Søren Pind (V).

Uvist om regeringen vil rette sig efter flertallet

De to partier får opbakning fra De Konservative og har dermed flertal i Folketinget.

Vil I reagere på det, som et flertal i Folketinget kræver?

- Jamen jeg synes så, at det flertal i Folketinget skylder at fortælle, hvad det så er vi skal nedprioritere. Skal vi fjerne grænsekontrollen? Det tror jeg ikke, at Dansk Folkeparti vil være begejstrede for. Hvad er det så politiet skal nedprioritere, hvis man ønsker at opprioritere indsatsen på Christiania?, siger Jan E. Jørgensen.

Men nu er det jo regeringen, der har ansvaret for politiet. Og et flertal forlanger en handlingsplan for, hvordan I får fjernet den ulovlige hashhandel. Vil I levere den handlingsplan?

- Så må det flertal i Folketinget også pege på, hvor vi skal tage pengene fra. Det er så nemt bare at sige, at vi skal opprioritere alt. Men det kan man ikke. Når der er de ressourcer, der er, så kan man ikke bare opprioritere alt. Og i den situation vi står i nu, hvor der er en flygtningekrise og problemer med terror, så vil jeg ikke kritisere, at Københavns Politi for nylig har besluttet at neddrosle indsatsen på Christiania, siger Jan E. Jørgensen.