Venstre-bagland presser på for lavere dagpenge

En stor del af Venstres bagland vil have sat satserne på dagpenge og kontanthjælp ned.

Et flertal i Venstres bagland vil have, at dagpengeydelserne skal ned, så det bedre kan betale sig at arbejde. (Foto: Trine K. Duemose Simonsen © DR Nyheder)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bliver nu presset af sit eget bagland til at sænke de økonomiske ydelser til ledige.

I en rundspørge, som DR Nyheder har foretaget blandt Venstres vælgerforeningsformænd, hvor 177 har svaret, siger 64 procent, at en eventuel kommende Venstre-ledet regering bør lave en beskæftigelsesreform, der nedsætter satserne på dagpenge og kontanthjælp.

På Venstres landsmøde, der lørdag morgen er skudt igang i Odense, er der fra flere Venstre-medlemmer opbakning til det synspunkt.

Arbejde frem for sofa

En af dem, der mener, at satserne er for høje i dag, er Daisy Larsen fra Odense.

- Hvis man er 100 procent arbejdsduelig, må formålet være at få folk ud af offentlig forsørgelse, siger Daisy Larsen, der mener, at satserne i dag er så høje, at nogle vælger at blive hjemme på sofaen i stedet for at arbejde.

Men vi har også et højt prisniveau i Danmark, skal man ikke også have noget at leve for?

- Jo, men når beregningerne viser, at et ægtepar på kontanthjælp skal have 35.000 i løn for at finde et job, der kan betale sig, så er satserne for høje. Vi skal også huske på, at ydelserne er midlertidige, siger hun.

Også Jørgen Krause fra Vesterbro bakker op.

- Vi skal have folk til at gå i arbejde i stedet for at gå hjemme. Der er nogle, der får for meget - de tjener lige så meget som dem, der arbejder, mere endda, siger Jørgen Krause.

Ikke Venstres politik

Hans Andersen, der er Venstres beskæftigelsesordfører, forstår budskabet om, at man skal sikre, at det altid kan betale sig at arbejde.

- Det budskab modtager vi klart og tydeligt. Det handler om, at det skal kunne betale sig at arbejde også fremadrettet, siger han.

Han understreger dog, at lavere ydelser ikke er noget, som Venstre foreslår.

- Vi har ikke planer om at sætte satserne ned, vi har planer om at sikre, at der er arbejde til mennesker. Det er det, der optager os, siger han.

Mens 64 procent af de 177 vælgerforeningsformænd, der har svaret, siger ja tak til lavere ydelser, siger bare 17 procent, at satserne ikke skal sættes ned. I alt er der cirka 450 vælgerforeningsformænd rundt omkring i landet.

Venstre holder i weekenden landsmøde i Odense, hvor cirka 1.500 medlemmer er samlet. Formand Lars Løkke Rasmussen holder sin landsmødetale lørdag klokken 14.

FacebookTwitter