Venstre-balladen: Baglandet splittet om Løkke og Jensens fremtid

Lokalformænd i både region Nordjylland og Syddanmark er splittede i forhold til Venstres fremtid.

Er Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen de rette til at stå i spidsen for Venstre? Det spørgmål bliver lige nu diskuteret heftigt i Venstres bagland. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

To møder blandt Venstres lokalformænd er ikke endt med et klart bud på, hvad partiets bagland ønsker sig.

Onsdag aften mødtes Venstres kommuneforeningsformænd fra Region Nordjylland og torsdag aften var der et lignende møde i Region Syddanmark.

Møderne kommer efter nogle uger med uro i toppen af Venstre. Det har skabt frustration i baglandet og har nogle steder udløst ønsker om, at formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen skal gå af.

Deltagerne på de to stormøder vil ikke fortælle, hvad det er blevet talt om bag de lukkede døre. Men det står nu klart, at det ikke er endt med et bud på, hvad baglandet egentlig mener, der skal ske med ledelsen i Venstre.

Der er folk, der taler om, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen skal gå af. Andre vil af med en af dem. Og andre igen vil give dem en sidste mulighed for at forklare sig, når hovedbestyrelsen i Venstre mødes i næste weekend.

Sendt mail til Løkke og Jensen

Mødet i Nordjylland, der blev afholdt i Aabybro, endte med, at der blev sendt en mail til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen. Her blev der udtrykt bekymring for, at diskussionen om, hvem og hvordan partiet skal ledes, overskygger snak om politisk indhold. Det kunne Jyllands-Posten fortælle torsdag aften.

Kommuneforeningsformand i Jammerbugt Kommune, Morten Grønborg Larsen, bekræfter over for DR Nyheder, at der er sendt sådan en mail. Han ønsker ikke at stille op til interview om sagen, men henviser i stedet til det, han har sagt til Politiken. Her siger han:

- Det er rigtigt, at vi blev enige om at sende en mail til ledelsen. Men vi kunne ikke blive enige om noget konkret andet end det, vi har skrevet – at vi udtrykker bekymring.

Ikke et besluttende møde

Det er også småt, hvad der er sluppet ud fra mødet i Region Syddanmark, der blev afholdt i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter lidt uden for Kolding torsdag aften.

Men en af deltagerne på mødet, kommuneforeningsformand i Vejen, Jan Møller Pedersen, siger, at det ikke ledte frem til at en fælles holdning om, hvad der bør ske med ledelsen i Venstre.

- Det var ikke formålet med mødet. Det var ligesom indgangen til mødet, at det jo ikke er noget, der skal munde ud i en beslutning, hvor man går ud og siger, at så og så mange procent mener dét og dét.

- Det var ikke meningen med mødet, at vi skulle beslutte noget. Det var slet ikke et besluttende møde. Overhovedet, siger han til DR Nyheder.

Han lægger dog ikke i skjul på, at det blev diskuteret, om Venstre har den rette ledelse.

- Det blev drøftet i fuldstændig fred og fordragelighed, hvor de forskellige fik lov til at komme med deres synspunkter. Det var formålet med det. Og det var dejligt at få at vide, hvad andre mener om sagen også. Det er det, der er formålet med de her møder. Vi skal høre, hvad holdningen rundt omkring er. Så ved vi det inden hovedbestyrelsesmødet, siger Jan Møller Pedersen.

Facebook
Twitter