Venstre bifalder USA's våbenstøtte i Syrien

Regeringen bør bakke op om USA's våbenstøtte til syriske oprørere, mener Venstres udenrigsordfører Søren Pind.

- Jeg håber, at den danske regering tilslutter sig USA's holdning, siger Søren Pind. (© DR)

Venstre håber, at den danske regering vil støtte USA's udmelding om at sende våben til de syriske oprørere, fordi Syriens regeringsstyrker har brugt kemiske våben mod oprørerne.

Det siger Venstres udenrigsordfører Søren Pind.

- Frankrig og Storbritannien har længe argumenteret for, at vi skal sende våben. Nu er USA kommet med på vognen. Det er godt. Det er interessant, hvad den danske regering mener. Jeg håber, at den danske regering tilslutter sig USA's holdning, siger Søren Pind.

Brug af kemiske våben

USA's regering siger, at den har beviser for, at Syriens regeringsstyrker fire gange i marts, april og maj har brugt kemiske våben. Dermed har præsident Bashar al-Assads soldater krydset det, som præsident Barack Obama har betegnet som en rød linje.

Derfor har Obama for første gang givet bemyndigelse til at sende våben til oprørerne i Syrien, siger amerikanske embedsmænd ifølge de internationale nyhedsbureauer og CNN.

De fire angreb i Syrien menes at have kostet mellem 100 og 150 mennesker livet.

Pind: Våbenstøtte er mindst ringe løsning

Søren Pind håber, at USA's våbenstøtte til oprørerne kan forhindre, at de forkerte vinder konflikten i Syrien, hvor Assad støttes af Rusland, Iran og den islamistiske Hizbollah-milits i Libanon.

- Jeg er dybt bekymret over udviklingen i Syrien, men USA's våbenstøtte er den mindst ringe løsning, siger Søren Pind.

Venstres udenrigsordfører ser dog ingen dansk rolle i våbenstøtten til de syriske oprørere.

- Danmark har ikke de efterretningsmæssige kapaciteter til at levere våben, som Storbritannien og Frankrig har. Hvis briterne, franskmændene og amerikanerne sender en appel til Danmark om bistand, så må vi se på henvendelsen, siger Søren Pind.

/ritzau/