Venstre: DF misbruger orlovsregler

Dansk Folkepartis Louise Freverts pludselige planer om at tage orlov fra Folketinget møder kritik både i Venstre og hos Socialdemokraterne. I dag tager Folketinget stilling til orloven.

I dag kl. 10 vil Folketinget afgøre, om kulturordfører Louise Frevert vil få bevilget orlov. (© DR)

Dansk Folkepartis Louise Freverts pludselige planer om at tage orlov fra Folketinget møder kritik både i Venstre og hos Socialdemokraterne.

Ifølge reglerne kan man ikke bare kan tage en fem ugers orlov for at køre en kommunal valgkamp, mener de to partier.

- Prøv at tælle op, hvor mange medlemmer, der skal i kommunalvalgkamp. Hvis de alle indkalder stedfortrædere, får du pludselig et Folketing, der er helt anderledes end det, vælgerne har valgt, siger Venstres Birthe Rønn Hornbech, der er medlem af Folketingets Udvalg for Forretningsorden.

- Det er stærkt problematisk. Når man først er valgt til Folketinget, må man også passe sit arbejde. Orlovsreglerne tager sigte på, at man er udsendt af Folketinget, eller man er syg eller på barsel, slår hun fast.

Også Socialdemokraternes politiske ordfører, Lotte Bundsgaard, er forundret: - Jeg er enig i, at det lyder besynderligt, at Louise Frevert pludselig er ramt af et kæmpe arbejdspres på grund af kommunalvalget, siger hun til Politiken.

I dag kl. 10 vil Folketinget afgøre, om kulturordfører Louise Frevert vil få bevilget orlov, oplyser Poul Nødgaard fra Dansk Folkeparti.

FacebookTwitter