Venstre-folk langer ud efter Støjberg: Du sparker til verdens flygtninge

Støjbergs ønske om at indrykke annoncer i udenlandske aviser for at afskrække flygtninge, er ren symbolpolitik, mener Jens Rohde.

Jens Rohde, der er medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, er én blandt flere Venstre-folk, der kritiserer integrationsminister Inger Støjberg. (© DR)

Det er under al kritik, når integrationsminister Inger Støjberg (V) vil til at indrykke annoncer i udenlandske aviser for at holde flygtninge fra Danmarks grænser.

Sådan lyder det ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag fra en række Venstre-folk, hvoraf flere dog ikke ønsker at stå frem med navn.

- Jeg er meget, meget skuffet. Det er en frastødende måde at handle på. Vi er i gang med at bygge en mur op omkring os selv og sparker til de flygtninge, der prøver at komme ind, siger Michael Gatten (V), der er medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Rohde: Støjberg skulle tage på feltstudie

Tidligere i denne uge kunne Jyllands-Posten fortælle om menneskesmuglere, der har hjulpet flygtninge med at sammenligne vilkår i forskellige EU-lande - herunder Danmark.

Det betyder dog ikke, at annoncer i internationale medier om danske udlændingestramninger vil få flygtninge til at fravælge Danmark, mener Jens Rohde (V), medlem af Europa-Parlamentet.

- Det er symbolpolitik, siger han, der mener, at regeringen burde gå andre veje, hvis den reelt var interesseret i at løse asylproblemerne i Europa.

- Spørgsmålet er, om man ønsker at løse problemerne, eller om man ønsker at leve politisk af dem. Man kunne godt ønske sig, at vores minister - inden hun sætter en masse ting i søen og stiller sig op på tv og slår sig på brystet og viser, hvor stærk hun er - tog på feltstudier og rent faktisk så på forholdene i Syrien, Libyen, Grækenland og flygtningelejrene, siger Rohde.

Skal tage vores del

Med annoncekampagnen tegner regeringen et billede af Danmark som »et fremmedfjendsk land«, mener Inge Dorte Mandrup, lokalformand for Venstre i Norddjurs Kommune.

- Det udtrykker en menneskesyn, som jeg ikke bryder mig særlig meget om, siger hun til DR Nyheder.

- Vi er et rigt samfund, og jeg synes, vi skal tage vores del af de mennesker, som bliver tvunget til at flygte på grund af krig og andre rædsler. Dybest set synes jeg ikke, at det er et problem.

Hun så hellere, at regeringen gik efter menneskesmuglerne og gjorde mere ud af hjælpen lokalt.

Vil ikke rykke politik

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, siger:

- Venstres politik på dette område kommer ikke til at rykke sig en millimeter.

/DR Nyheder/ritzau

Facebook
Twitter