Venstre går væk fra børnecheck som skattefradrag

Ingen skal miste børnechecken, fastslår Venstre, der ønsker at få en robust model og skærme børnechecken.

Torsten Schack Pedersen, skatteordfører i Venstre, har droppet forslaget om, at børnechecken skal ændres til et skattefradrag.

Hvis børnechecken skal udbetales via et skattefradrag, vil 10.000 danskere miste

ydelsen
. Men det har ikke været intentionen, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

- Det var ikke meningen, men der er brug for at bygge nogle værn op, siger han.

Den tidligere VK-regering indførte i 2010 et optjeningsprincip, men det gik den nuværende SR-regering bort fra i sommeren 2013, fordi det var i strid med EU's regler om fri bevægelighed.

Synes det er skævt

- Vi synes grundlæggende, at optjening er den rigtige model. Men hvis ikke det kan lade sig gøre, så må vi finde andre veje, der sikrer en rimelighed og en robusthed, siger Torsten Schack Pedersen.

- For jeg kan godt forstå, at mange danskere synes, det her virker helt skævt, at man fra den første dag skal have adgang til børnechecken, siger han.

Torsten Schack Pedersen peger på, at andre lande har arbejdet på at hegne lignede ydelser ind. Og Danmark bør gå samme vej.

Bør kigge på andre lande

- Når vi i sidste uge kunne se, at der kan være bopælskrav og optjeningsperioder i andre

EU-lande
for lignende ydelser, så vil jeg gerne vide, hvad regeringen har undersøgt, siger skatteordføreren.

- Hvorfor kigger man ikke på, hvad andre lande har gjort og om man kan overføre det til Danmark. Man har ikke villet en løsning, siger han.

Det er et notat fra Skatteministeriet, der viser, at 10.000 danskere helt vil miste deres børnecheck med denne omlægning, og hele 30.000 vil få mindre, end de gør i dag.

/ritzau/

Facebook
Twitter