Venstre i Fredericia i opløsning efter borgmester-comeback

Den omstridte borgmester, Thomas Banke (V), har valgt at fortsætte på borgmesterposten, selv om han har erkendt at have brugt kommunens kreditkort til private køb. Kaos er brudt ud i Fredericia.

Det dramatiske opgør i Venstre i Fredericia fortsætter.

Den

omstridte
borgmester, Thomas Banke (V), har valgt at fortsætte på borgmesterposten, selv om han er beskyldt for at have brugt kommunens kreditkort til private køb.

Fire ud af de fem øvrige Venstre-byrødder i Fredericia støtter ham ikke - og her til aften har de fire kritikere modtaget en mail med en trussel om eksklusion, hvis de ikke senest klokken 12 i morgen bakker op om Thomas Banke.

Den mail er sendt af formanden for Venstres partiforening i Fredericia.

Ryster ikke på hænderne

Men truslen får ikke de fire byrådsmedlemmer, Kenny Bruun Olsen, Hanne Lumby, Børge Larsen og Peder Hvejsel til at ryste på hænderne.

- Det gør vi ikke!, udbryder en oprørt Kenny Bruun Olsen til dr.dk på spørgsmålet om, hvorvidt de fire vil revurdere deres manglende støtte til deres partifælle, borgmesteren.

Tværtimod har de fire tidligere i dag givet Thomas Banke besked om, at de er parate til at ekskludere ham fra den politiske bryådsgruppe.

- Vi har i dag klokken 9.20 overrakt Thomas en skrivelse vedrørende eksklusionen og orienteret ham om, at vi er parate til at trække den tilbage, hvis han vil underskrive papirerne om en frivillig tilbagetrækning, skriver de i en fælles

pressemeddelelse
.

- Så klokken 12 i morgen står Thomas uden parti, siger Kenny Bruun Olsen til dr.dk.

Kaos

Men det lader altså til, at Thomas Banke har

opbakning
fra sin egen partiforening, der dermed er lodret uenig med et flertal i byrådsgruppen.

Venstre-folkene i Fredericia er altså godt i gang med at ekskludere hinanden på kryds og tværs, og det lader til, at det ikke er en enig partiforening, der støtter borgmesteren.

Venstres lokale næstformand, Henning Hansen, har nemlig trukket sig fra sin post her til aften.

- Det er jeg meget ked af. Han er et af de ordentlige mennesker, der er, siger Kenny Bruun Olsen til dr.dk.

Venstres byrådsgruppe i Fredericia er på seks medlemmer - inklusiv borgmesteren.

dr.dk har her til aften forsøgt at få en kommentar fra Venstres formand i Fredericia, Jakob Ladingkær, men det har ikke været muligt.

Facebook
Twitter