Venstre i Sydjylland om opbakning til Lars Løkke og Kristian Jensen: 'Ingen kommentarer'

Massivt ønske i V-baglandet om udskiftninger i partitoppen, siger Christine Cordsen.

Formanden for Venstre i Region Syddanmark, Leif Krarup, havde efter et møde torsdag aften ingen kommentarer til, hvorvidt der fortsat er tillid til Venstres ledelse.

Om der fortsat er opbakning til Lars Løkke Rasmussen som formand i Venstre står hen i det uvisse.

I hvert fald hvis man spørger partiets kommuneformænd i Region Syddanmark, der holdt et to og en halv time langt møde torsdag aften i Bramdrupdam-hallerne i Kolding.

Direkte adspurgt om der fortsat er tillid til den nuværende ledelse i Venstre, lød svaret fra formand Leif Krarup:

- Ingen kommentarer.

Han meddelte dog, at deltagerne på mødet havde haft "en god og åbenhjertig drøftelse om, hvordan vi ser på sagerne", men at den kun var intern.

Dermed er endnu en manglende tillidserklæring til Venstre-ledelsen havnet i stakken.

Se et kort interview med Leif Krarup, formand for Venstre i Region Syddanmark, herunder:

Onsdag aften var det Venstres tillidsfolk i Nordjylland, der efter et møde hverken ville svare ja eller nej til, om der kunne udtrykkes støtte til ledelsen.

Og det kan meget vel fortsætte i den dur. I begyndelsen af næste uge er der møder i Venstres kommuneforeninger i Region Midtjylland og Region Sjælland, hvor de skal gøre deres stilling op.

Møderne i Venstres bagland fungerer som optakt til et møde i partiets hovedbestyrelse i slutningen af næste uge. Et hovedbestyrelsesmøde, der måske kan blive afgørende for Lars Løkke Rasmussens og Kristian Jensens fremtid i partiet.

Cordsen: Massivt ønske om udskiftning

Ifølge DR Nyheders politiske korrespondent, Christine Cordsen, er der lige nu heftig aktivitet på de indre linjer i Venstre:

- Der bliver ringet på kryds og tværs for simpelthen at finde ud af, hvad man mener i baglandet i forhold til, hvad der skal ske med Venstres ledelse. Og vi hører, at der er et udbredt ønske om en helt ny ledelse, altså en udskiftning af Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen.

- Når de ikke vil sige så meget efter møderne, handler det om, ifølge det vi hører, at man vil prøve at holde det her internt i første omgang. Altså gøre Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen det klart på de indre linjer, at der er det her massive ønske i baglandet og give dem en mulighed for at trække sig selv, siger Christine Cordsen.

Der er ikke en officielt kandidat i Venstre til at overtage formandsposten eller næstformandsposten, men hvis det skulle komme dertil, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen træder tilbage, er der et oplagt bud på en arvtager til topposten i hvert fald.

- Det florerer faktisk kun ét navn, og det er Jakob Ellemann-Jensen, som alle taler om kunne blive den nye formand. På næstformandsposten er der flere navne i spil, og regionsrådsformand i Syddanmark Stephanie Lose bliver nævnt.

- Det er også et udtryk for, at baglandet gerne vil ind og have noget mere indflydelse på ledelsen af partiet, siger Christine Cordsen.

Strid om formandskabet

Flere medlemmer af Venstre har allerede taget bladet fra munden og krævet, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian træder tilbage fra deres poster.

Svend Møller Mortensen, der er medlem af Venstres hovedbestyrelse og kommuneforeningsformand i Skanderborg, luftede allede i tirsdags sin utilfredshed med den nuværende Venstre-ledelse.

- De er nødt til at gå af begge to, så vi kan få et reelt valg. Det er to dygtige folk, og de må gerne stille op igen.

- Men der skal være mulighed for et reelt valg, og det har vi ikke haft i et stykke tid. Nu er der brug for et reelt valg, så vi kan få luften renset, sagde Svend Møller Sørensen.

I en kronik i tirsdagens Jyllands-Posten krævede Bent Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre i Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand for Venstre Roskilde Midt, en ny ledelse i partiet.

Omdrejningspunktet for balladen i Venstre har været planerne om en SV-regering, der blev lanceret af Lars Løkke Rasmussen under valgkampen.

I et interview i begyndelsen af august i Berlingske gik Kristian Jensen direkte imod netop de tanker, og det kickstartede krisen om formandskabet i Venstre.

Claus Hjort Frederiksen opfordrede på et dramatisk sommergruppemøde 9. august Kristian Jensen til at trække sig som partiets næstformand. Han mente, at næstformanden undsagde formand Lars Løkke Rasmussen med interviewet i Berlingske.

Kristian Jensen afviste dog at trække sig, og efterfølgende er der blevet lavet et notat, der klarlægger arbejdsfordelingen i Venstres politiske ledelse.

Men det har altså ikke kunnet dæmpe gemytterne i Venstre.

Facebook
Twitter