Venstre: Ingen skal udsættes for passiv røg

Hvis det står til Venstre bliver det snart forbudt at ryge på offentlige steder - det vil sige på restauranter, caféer, banegårde og i idrætshaller. Folketingsgruppen afleverer imorgen et forslag til sundhedsministeren.

Regeringens forslag til rygepolitik ventes om et par uger. (© AP Graphics)

Man skal kunne færdes over alt i samfundet uden at blive udsat for passiv røg, mener Venstres folketingsgruppe. Partiet er parat til at forbyde rygning på blandt andet restauranter, cafeer, banegårde og i idrætshaller.

Forslaget bliver præsenteret for sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i morgen, og det ventes, at han har et lovforslag parat efter vinterferien.

Rygerum uden servering

- Passiv røg er farlig. Vi skal sørge for at ansatte forskellige steder kan undgå passiv rygning, siger Venstres sundhedsordfører Jørgen Winther til DR Nyheder.

Restauranter, caféer og barer vil få mulighed for at indrette rygerum. Men ifølge Venstres forslag skal det være et rum, hvor der ikke er servering.

I butikscentre, på banegårde, i lufthavne og i idrætshaller bliver der også rygeforbud, men også her vil der blive mulighed for at indrette rygerum.

Klar til at tage et stort skridt

Venstres folketingsmedlemmer er ikke enige om der også skal være rygeforbud på alle indendørs arbejdspladser. Spørgsmålet diskuteres stadig i partiet og Jørgen Winther tør ikke gætte på, hvordan det ender.

- Min personlige holdning er, at der også skal være rygeforbud på indendørs arbejdspladser. Jeg synes vi skal tage et stort skridt med det samme, siger Jørgen Winther.

Delte holdninger til rygeforbud

De Konservative har endnu ikke taget stilling til en kommende rygepolitik. Dansk Folkeparti er ikke meget for et rygeforbud. Sundhedsordfører Birte Skaarup mener, at Venstres udspil er for omfattende.

- Der også skal også tages hensyn til de 25 procent af befolkningen der ryger, siger hun.

Socialdemokraterne ser der imod gerne, at der kommer et totalforbud mod rygning - også på indendørs arbejdspladser. Og sundhedsordfører Lone Møller giver ikke meget for rygerum.

- Rygerum skal gøres rent, og dermed beskytter vi ikke rengøringsassistenter, siger Lone Møller.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk