Venstre og DF deler værdier, siger Hjort Frederiksen

Venstre og Dansk Folkeparti deler værdier på centrale områder, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. DF er en "fantastisk loyal og stabil samarbejdspartner", siger han.

Pia Kjærsgaard på Dansk Folkepartis nylige landsmøde. Statsministerens højre hånd taler nu om et værdifællesskab med Kjærsgaards parti. (Foto: Lars K Mikkelsen © Scanpix)

Venstre og Dansk Folkeparti deler centrale værdier, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, der er statsministerens måske nærmest politiske rådgiver.

De to partier "deler en lang række værdier i fællesskab", siger Hjort Frederiksen til dagbladet Politiken, og han bakkes op af den netop afgåede politiske ordfører, Jens Rohde, der er blevet direktør for TV2's radiokanal.

- Det er vel egentlig mere spørgsmålet om at anerkende det. Det er det samme, når ingen vil vedkende sig, at de læser Rapport, mens det samtidig er et af de mest solgte blade i Danmark, siger Rohde.

Claus Hjort Frederiksen fremhæver værdifællesskabet mellem Venstre og Dansk Folkeparti på områder som skattestop og udlændingepolitik.

- Vi er alle optaget af sammenhængskraften i det danske samfund. Vi er optaget af det at være dansk og at se på de centrale værdier som ytringsfrihed og demokrati. Og vi har væres fælles i kampen om et opgør mod de eksperter, der i virkeligheden udtalte sig med politiske motiver, siger Hjort Frederiksen, der af mange anses for at være Venstres chefideolog og statsministerens indpisker.

Facebook
Twitter