Tema Grænsekontrol

Venstre om FN-kritik: Vores udlændingestramninger er nødvendige

Vi går til kanten af konventionerne, men vi skal ikke ende som Sverige, siger Venstre.

Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, frygter, at Danmark ender som Sverige, hvor asylansøgere må sove på gaden.

Det kan godt være, at FN’s Flygtningehøjkommisariat (UNHCR) er stærkt kritisk over for de stramninger på udlændingeområdet, som regeringen har på tegnebrættet.

Men de er helt nødvendige, hvis man skal undgå, at det danske asylsystem bryder sammen.

Det siger Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, som ikke har nogle intentioner om at rulle stramningerne tilbage, som UNHCR lægger op til.

- Vi er godt klar over, at der er tale om meget omfattende stramninger, og at vi går til kanten af konventionerne. Men hvis ikke vi får strammet op, risikerer vi at ende med alt for mange asylansøgere som i Sverige, hvor folk nogle gange bliver nødt til at sove på gaden, siger han.

Flygtningehøjkommissariatet kritiserer blandt andet, at flygtninge nu skal vente tre år på at blive familiesammenført. Men det får ikke Venstre til at ryste på hånden.

- Som vi ser det, er det inden for FN’s konventioner. Derfor forstår jeg ikke kritikken, siger Marcus Knuth.

Integrationsordføreren understreger samtidig, at selv om regeringen eksempelvis skærer i de sociale ydelser, flygtninge får, så er de fortsat ”markant højere end i andre EU-lande”.

- Jeg kan ikke se, hvad der skulle ligge til bund for kritikken. Derudover er vi et af de lande i Europa, der hjælper allermest i nærområderne, så vi yder en kæmpe indsats for folk i nød.