Venstre om mindre skræk for Skat: Vi er ikke færdige med at genopbygge

At færre virksomheder frygter skattekontrol kommer ikke bag på regeringspartiet.

I 2016 svarede 56 procent af virksomhederne, at risikoen for at blive opdaget i snyd med skat, moms eller afgifter var "stor" eller "meget stor". Året efter - altså sidste år - var det blot 38 procent, som nærede samme frygt. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Den ene skandale efter den anden har plaget Skat i de seneste år og svækket tilliden til den centrale institution enormt.

Så var det gældsinddrivelsessystemet EFI, der blev begravet efter årelange forsinkelser og fejl, og efterfølgende kom udbytteskandalen, hvor der er blevet svindlet for over 12 milliarder kroner.

Alt sammen kan nu aflæses i en holdningsundersøgelse fra Skat, hvor færre virksomheder giver udtryk for, at de frygter skattekontrol, lyder det fra Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

- Det her viser jo de problemer, som har været med Skat. Skeletterne er jo væltet ud af skabet med EFI-systemet og udbytteskandalen. Men virksomhederne skal ikke gå rundt og tro, at den hellige gral er vel forvaret, for vi har investeret massivt i Skat, siger hun:

- Jeg er ikke overrasket over, at efterdønningerne af de problemer, der har været, stadig kan mærkes. De sager har kostet på tilliden, som virksomheder og borgere har til Skat. Det er vi meget opsatte på at få rettet op på, siger Louise Schack Elholm.

V: Aftale står ikke alene

I november sidste år indgik regeringen en aftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om at styrke kontrolindsatsen i Skat og afsatte 480 millioner kroner til formålet.

Aftalen har blandt andet tilført skatteområdet ekstra 135 årsværk over de næste fire år.

- Det er ikke kun den aftale, som er med til at genoprette Skat. Igennem alle de finanslove, vi har lavet siden regeringsskiftet, er der investeret massivt i at få Skat op at køre igen. Og der er blevet lavet en ny struktur i Skat, hvor vi får en stærkere faglighed. Så aftalen står ikke alene, siger Louise Schack Elholm.

Hun er overbevist om, at regeringen langt fra er færdige med at styrke Skat, men afviser Socialdemokratiets plan om ansætte yderligere 1.500 medarbejdere til skattekontrol fordelt på fire centre i landets yderkommuner - til 750 millioner kroner om året.

- Jeg tror ikke, at vores indsats for at få Skat til at køre bedre vil stoppe, men det er letkøbt for Socialdemokratiet, at de bare vil bruge nogle flere penge, for de har ikke finansieret det, de går rundt og lover, siger Louise Schack Elholm.

Facebook
Twitter