Venstre-profil fik breaking news-besked om ministerafgange midt i Ikea

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen vil ikke forholde sig til, om han selv er i spil til ministerpost.

Venstres politiske ordfører,Jakob Ellemann-Jensen, er overrasket over, at Esben Lunde Larsen nu siger farvel til sin ministerpost. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

En helt almindelig tur i Ikea for at købe sengeben i går udviklede sig noget overraskende fra Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

For pludselig tikkede breaking news-beskeder ind fra et af landets medier.

- Jeg fik en breaking-besked om, at først den ene og så den anden minister stopper. Det kom ikke som et lyn fra en klar himmel, at der skulle ske noget, men jeg er overrasket over både tidspunktet og omfanget, siger den politiske ordfører til DR Østjylland og tilføjer, at han er overrasket over, at Esben Lunde siger farvel til sin ministerpost, mens det er mindre overraskende med Søren Pind.

Hvis man ser på Esben Lunde Larsens egne udtalelser, lød det heller ikke til, at han var på vej ud af ministeriet.

Så sent som i går morges gav han et interview til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- At være minister er et fantastisk job, og et ministerium er et dejligt sted. Enhver, der får et indblik i det, vil få en større forståelse for arbejdet, sagde han.

Ellemann vil ikke forholde sig til mulig ministerpost

Med regeringsrokaden, der ifølge DR Nyheders oplysninger kun kommer til at omfatte Venstre, åbner der sig muligvis også en dør for, at Jakob Ellemann-Jensen kan få en ministerbil for første gang.

Flere medier har spekuleret i, om han kommer til at træde ind i regeringen, da der angiveligt har været stor tilfredshed med hans arbejde som politisk ordfører.

Også DR's politiske korrespondent Uffe Tang nævnte Jakob Ellemann-Jensen som en mulig ny minister i TV-Avisen i går.

- Der er ingen tvivl om, at han har ambitionen, og han bliver ofte nævnt herinde, sagde Tang.

Hovedpersonen selv vil dog ikke på nogen måde forholde sig til, om han er blevet tilbudt en ministertaburet af statsministeren.

- Nu må vi se, hvad der sker i dag. Jeg kan hverken sige buh eller bæh. For lige meget om jeg be- eller afkræfter noget, så vil det være en historie i sig selv, siger Jakob Ellemann-Jensen, der dog godt vil fortælle, at interessen om hans person har været intens siden i aftes.

- Der er mange journalister og politiske kolleger, som har ringet og sms'et hele natten, og der ikke nogen, som har fået svar på noget som helst, siger han stålfast.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer sine nye ministre for dronningen klokken 11 på Amalienborg.

Samtidig ventes det, at Venstre i dag præsenterer ny gruppeformand.

Nuværende gruppeformand Søren Gade (V) stiller op til næste års europaparlamentsvalg, og derfor er den aktuelle ministerrokade en oplagt mulighed for Venstre at sætte en ny person ind på den post.