Venstre-profils medarbejdere roste for meget på Wikipedia

På det åbne internet-leksikon Wikipedia har Ellen Trane Nørbys ansatte skrevet lidt for pæne ting om Venstre-politikeren.

Opdateringer af Wikipedia foregår i fuld åbenhed, så både du og alle andre, der benytter sig af Wikipedia, kan se hvad og hvem, der har opdateret profilen, skriver Ellen Trane Nørby til BT.

Det åbne internetleksikon Wikipedia har flere gange grebet ind for at fjerne åbenlys reklame for Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Reklame, der er skrevet af Trane Nørbys egne medarbejdere. Det skriver BT i dag.

"Hårdtarbejdende og grundig"

Ellen Trane Nørbys ansatte har i en række tilfælde rost Trane Nørby så meget, at det strider mod Wikipedias krav om, at det, der publiceres i leksikonet, skal være neutralt.

Medarbejderne har blandt andet skrevet om Ellen Trane Nørby at hun er "kendt for at være hårdtarbejdende og grundig' og at Trane Nørby i sit politiske virke har haft 'et internationalt engagement' og haft 'et imponerende valg'.

Svært at være neutral

Alle brugere kan selv ændre indhold på Wikipedia, der er et leksikon lavet af læserne. Men Wikipedia skriver ifølge BT i sine politikker og normer, at man helst ikke må skrive om sig selv og dem som betaler ens løn, da man så ikke kan være neutral.

Fem gange har Wikipedias danske administratorer, der modererer profilerne, måttet advare om, at Ellen Trane Nørbys leksikon-profil ikke er neutral.

- Artiklen bærer præg af at være en blanding af partibiografi og reklame. Artiklen er nogle gange blevet redigeret anonymt fra Folketingets IP-nummer. Dette er et stort problem med politikerbiografier, som vi må sætte fokus på, skriver en af de danske administratorer den 27. juli 2012.

Trane Nørby: Der er fuld åbenhed

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby kan dog ikke ikke se noget problem i, at hendes ansatte har ændret i opslaget om hende på Wikipedia.

- Opdateringer af Wikipedia foregår i fuld åbenhed, så både du og alle andre, der benytter sig af Wikipedia, kan se hvad og hvem, der har opdateret profilen, skriver Ellen Trane Nørby til BT.

Opslaget om Ellen Trane Nørby er siden blevet redigeret af en Wikipedia-redaktør, og den meget positive omtale er fjernet.

Facebook
Twitter