Venstre: S og DF er kun enige om ikke at ændre noget

Man skal ikke høre bryllupsklokker, fordi man ser en flirt, siger Venstre efter S og DF's fælles optræden.

Dansk Folkeparti og Venstre har et stærkt samarbejde, lyder det fra Venstres politiske ordfører. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Venstre tager det med ophøjet ro, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl i et fælles interview med Mette Frederiksen lægger op til et tættere samarbejde.

- Nu skal man ikke høre bryllupsklokker, fordi man ser en flirt, selv om det er Valentines Day, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann.

- Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er enige på de områder, hvor man ikke vil noget. De er enige om, at politiskolen ikke skal ligge i Herning, at pensionsalderen ikke skal stige, at topskatten ikke må røres. Man er kun enige på de områder, hvor man gerne vil have hældt beton ud over verden, siger han.

I interviewet, der er lavet til Fagbladet 3F, afviser hverken Kristian Thulesen Dahl eller Mette Frederiksen, at de i fremtiden vil kunne gå i regering sammen, men i Venstre er man ikke bange for at blive forladt af støttepartiet DF.

- Det, man skal huske i ligningen, er alle de ting, regeringen har lavet med Dansk Folkeparti. Vi har gennemført mere end 40 stramninger på udlændingeområdet for at rydde op efter den socialdemokratiske regering, siger Jakob Ellemann.

- Så Dansk Folkeparti og Venstre kan i den grad føre politik med hinanden (...). De områder, hvor man gerne vil ændre på tingene, er det hos regeringen, at Dansk Folkeparti kan få indflydelse.

Facebook
Twitter