Venstre: Satiretegning af Løkke er usympatisk, utilstedelig, ulækker og historieløs

Venstre politiske ordfører lægger afstand til britisk satiretegning af statsministeren.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, forsvarer The Guardians ret til at bringe en kontroversiel satiretegning - men han mener, den er usmagelig. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den engelske avis The Guardians satiretegning af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er langt over stregen og står slet ikke mål med de udlændingestramninger, som et stort flertal i Folketinget i går stemte igennem.

Svaret kommer fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, da han bliver konfronteret med den satire-tegning, som den britiske stjernetegninger Steve Bell har begået af Venstre-formanden. På tegningen bliver Lars Løkke Rasmussen blandt andet portrætteret som nazist.

- Jeg synes, det er helt utilstedeligt og frem for alt historieløst. Og så af et britisk medie. Briterne der om nogle bekæmpede nazisterne og deres systematiske massemord på grupper af mennesker, siger Jakob Ellemann-Jensen.

https://twitter.com/guardian/status/692121891813867524

Han mener slet ikke, at tegningen har proportionerne i orden, eller at sammenligningen på nogen måde holder.

- At lave sådan en sammenligning, fordi man i Danmark strammer op på de regler, under hvilke vi modtager de mennesker, der flygter fra krig, død og ødelæggelse, det synes jeg er ulækkert, for at være helt ærlig, siger han.

Guardian må tegne det, de vil

Er det ikke bare satire?

- Jo jo, de må tegne, hvad de vil. Og jeg må kommentere i det toneleje, jeg nu vil. Der er ikke nogen grænser for satire. Der er ikke nogen grænser for ytringsfriheden, så længe man holder sig inden for lovens rammer. Jeg er da nok blevet lidt stødt på manchetterne, men jeg synes den her er så langt over stregen, så jeg synes, det er rimeligt at være.

- Jeg ved også godt, at det her ikke er et sprogbrug, jeg almindeligvis anvender. Men den der med at trække nazikortet – jeg synes, den er så ulækker, så jeg ikke kan beskrive det, siger Jakob Ellemann-Jensen.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1107679209282602

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter