Venstre: Vi må overvåge 150 moskéer i Danmark

Britt Bager, der er medlem af Folketingets integrationsudvalg for Venstre, mener, det kan være nødvendigt at overvåge de omkring 150 moskéer i Danmark, da imamerne i dem taler med to tunger.

Det kan være nødvendigt at overvåge de omkring 150 moskeer i Danmark for at undersøge, hvad der helt præcist foregår i muslimske miljøer.

Sådan lyder det torsdag aften i Debatten med Clement Kjersgaard på DR2 fra Britt Bager, der er medlem af Folketingets integrationsudvalg for Venstre.

Meldingen kommer, efter at en imam i Grimhøjmoskéen ved Aarhus i en dokumentar på TV2 har givet udtryk for ekstreme religiøse synspunkter, der ifølge flere politikere er i strid med dansk demokrati og værdier.

- Det her er ikke et enkeltstående tilfælde. Vi har set en række moskeer, hvor det her foregår. Og det bliver vi nødt til at erkende. Og vi bliver nødt til at skride ekstremt hårdt ind overfor de her miljøer, siger hun.

Venstre: Imamerne taler med to tunger

Problemet med moskéerne er ifølge Britt Bager den store uvished omkring, hvad der i virkeligheden foregår, når kameraerne er slukket.

- De her imamer taler med to tunger. Selvom de udgiver sig for at være moderate, så viser de sig overhovedet ikke at være moderate, men radikaliserende, når man graver sig ned i det, siger hun.

Derfor mener V-ordføreren, at det kan være nødvendigt at lade PET overvåge moskéerne i Danmark, og hvis de modtager penge fra det offentlige, så skal det også stoppe.

Men vi har 150 moskeer i Danmark?

- Ja, men så må vi overvåge 150 moskéer i Danmark.

Har ikke løsningen

Britt Bager forklarer i Debatten, at hun overhovedet ikke er i tvivl om, hvad der foregår i moskéerne, men at hun bare ikke har løsningen på, hvordan man kommer problemerne i dem til livs.

- Vi har været bevidste om i mange år, hvad der foregår i Grimhøjmoskéen, men jeg har ikke løsningen på det. Vi arbejder hele tiden derhenad. Hvis løsningen var så nem som at lukke den, så havde vi løst det her problem forlængst.

Men når du siger, de taler med to tunger, hvad betyder det så for den dialog, der tidligere har været med moskeer og muslimske organisationer?

- Jeg tror ikke, man kan føre dialog med en, der går ind for at stene kvinder. Det tror jeg ikke.

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2, når Clement Kjersgaard stiller spørgsmålet: Er der plads til islam i Danmark?

Debatten