Venstre vil lave reformer for at få danskere i arbejde

Stigning i antallet af fuldtidsansatte østeuropæere i Danmark understreger behov for skattereform, mener Venstre.

Siden 2010 er beskæftigelsen i Danmark steget med 4,4 procent viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Stadig flere østeuropæere får job i Danmark, der også kunne besættes af danskere. Det understreger ifølge regeringspartiet Venstre behovet for reformer, skriver Jyllands-Posten.

Siden 2010 er den samlede beskæftigelse i Danmark steget med 118.000 personer, svarende til 4,4 procent, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

I samme periode er antallet af fuldtidsbeskæftigede fra Østeuropa ifølge en opgørelse fra jobindsats.dk, som Jyllands-Posten har set, steget med 31.500 personer, hvilket svarer til en stigning på 139 procent.

- Det er nogle markante forskelle, og det understreger pointen om, at der er arbejde at få for danskere, siger Jacob Jensen, finansordfører for Venstre, til Jyllands-Posten.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gik blandt andet til valg i 2015 med sloganet "det skal kunne betale sig at arbejde".

Det mantra er blevet brugt til at gennemføre det såkaldte moderne kontanthjælpsloft og sænke integrationsydelsen.

Men stigningen i antallet af østeuropæiske ansatte viser et fortsat behov for at lette skatten på arbejde for på den måde at få flere danskere i job, lyder det fra Jacob Jensen.

- For mange er det tydeligvis stadig en meget lille gevinst, man får ud af at tage et arbejde. Det er det ikke tilsvarende for østeuropæerne, hvor det trods alt er gode penge, man kan tjene i Danmark og tage med hjem igen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk