Venstre vil privatisering af Danske Spil

Finansministeren afviser forslag om at sælge Oddset og Tips, mens De Radikale er positivt stemt over for Venstres forslag om at sælge Danske Spil.

Venstre vil sælge dele af Danske Spil. Oddset og Tips skal privatiseres, mens Lotto fortsat skal ejes af staten, mener partier. (Foto: DR © DR Sporten)

Lige som energiselskabet Dong kan det statsejede Danske Spil i løbet af få år være på private hænder, hvis det står til de borgerlige partier.

Venstre lægger i sit udspil til finansloven, som fremlægges i dag, op til en delvis privatisering af spilfirmaet, og det støttes af de øvrige partier i blå blok.

Kilder vurderer over for avisen, at den del af Danske Spil, som Venstre vil sætte til salg, kan indbringe omkring fire milliarder kroner.

Klar til salg

- Vi mener grundlæggende, at et statsligt selskab, der fungerer fuldstændig på kommercielle vilkår, skal operere på et frit marked, og Danske Spil Licens er nu klar til at blive solgt, siger Venstres Mads Rørvig, der er formand for Skatteudvalget, til Børsen.

Danske Spil Licens er et af flere selskaber under Danske Spil A/S og udbyder spil som Oddset, Tips, Casino og Poker.

Mads Rørvig mener, at Danske Spil Licens kan sælges for et etcifret milliardbeløb.

Lotto sælges ikke

En køber får dog ikke det populære Lotto med i handlen. Lotto skal være fortsat skal være ejet af staten, mener Venstre.

Finansminister Bjarne Corydon, som gennemførte det omdiskuterede salg af Dong til amerikanske Goldman Sachs, er umiddelbart afvisende over for Venstres forslag. En privatisering af Danske Spil er ikke noget, som regeringen overvejer.

- Og forud for en stillingtagen er der i hvert fald behov for at få udredt de fordele og ulemper, som et salg i givet fald ville indebære, skriver Corydon i et svar til avisen.

Men muligvis kan Venstre finde opbakning hos de radikale. Partiets skatteordfører, Nadeem Farooq, kan godt følge tankegangen bag forslaget, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter