Venstre vil sælge TV2 på børsen

Venstre vil ikke vente på retssagerne omkring TV 2. Partiet vil sælge en del af tv-stationen på børsen. Kulturministeren afviser en hurtig børsnotering.

Venstre kan hente støtte hos Socialdemokraterne til en børsnotering af TV2 (© DR)

Danskerne skal i fremtiden kunne købe aktier i deres foretrukne tv-station på børsen, skriver Jyllands-Posten.

Det mener regeringspartiet Venstre, som i et nyt medieudspil lægger op til, at halvdelen af TV2 hurtigst muligt skal sælges på Københavns Fondsbørs.

- Vi ønsker snarest muligt at sælge en del af TV2 på fondsbørsen, sådan som det er sket med statslige selskaber som Københavns Lufthavne og SAS. På den måde tager vi næste skridt i retning af en fuld privatisering, siger medieordfører Ellen Trane Nørby.

Kulturminister afviser

Ved regeringsskiftet i 2001 lovede VK-regeringen, at TV2 ville være solgt inden 100 dage. Men salget er blevet forsinket på grund af en række retssager i EU. Venstre skifter nu kurs og opgiver den tidligere strategi om at sælge TV2 til én ejer.

- Vi kan ikke længere vente, mens TV2 bliver hængende i en suppedas med retssager ved EF-domstolen, siger Ellen Trane Nørby.

Hun foreslår, at staten i første omgang beholder aktiemajoriteten i TV 2. Pengene fra aktiesalget skal indgå i en fond, som sikrer, at TV2 kan leve op til public serviceforpligtelserne.

Kulturminister Carina Christensen (K) afviser en hurtig børsnotering.

- Det er det forkerte tidspunkt at sælge TV2 på grund af retssagerne i EU og finanskrisen, siger Carina Christensen, som stadig ønsker TV2 privatiseret "på langt sigt".

Også Dansk Folkeparti er kritisk over for en børsnotering af TV2, mens Socialdemokratiet er positivt.