Venstrepolitiker til Riskær i ophedet debat: Betal din skat

Jan E. Jørgensen langede hårdt ud efter Klaus Riskær Pedersen i tv-debat.

Klaus Riskær Pedersen, der har planer om at stille op til det kommende folketingsvalg, kom i en heftig diskussion med Venstre-politikeren Jan E. Jørgensen, da de i går stod over for hinanden i programmet Debatten på DR2.

Debatten tog udgangspunkt i en af Riskærs mærkesager: Han ønsker, at erhvervslivet skal betale mere i skat og borgeren mindre.

- Vi skal sige til vores erhvervsliv: Det går ikke det her. I er nødt til at tippe lidt mere ind i kassen, sagde Klaus Riskær Pedersen.

Den udmelding fik dog Jan E. Jørgensen til at skyde tilbage på Riskær:

- Jeg er da først og fremmest glad for, at Klaus synes, at erhvervslivet skal betale noget mere i skat - der kunne du jo begynde med at betale de penge, du skylder, lød det fra Jan E. Jørgensen.

Ifølge Klaus Riskær Pedersens parti-hjemmeside skylder politikeren og erhvervsmanden samlet set omkring 150 millioner kroner til forskellige kreditorer, og han er erklæret insolvent.

Derudover har han ifølge hjemmesiden en personlig skattegæld på 327.587 kroner.

Fra 2008 til 2013 afsonede Klaus Riskær Pedersen fem års fængsel for bedrageri, underslæb og skyldnersvig, og han har to konkurssager bag sig.

Hold jer til politik

Kritikken fra Jan E. Jørgensen provokerede Klaus Riskær Pedersen, der sagde, at han generelt føler, at Venstre og andre 'går efter manden og ikke bolden':

- Jeg har været ude og præsentere et politisk projekt, lagt det pænt og ordentligt frem. Jeg har forklaret på hjemmesiden om alle mine straffe og alt mit skidt og møg, så folk kan se det. Intet har været skjult, og folk ved det i forvejen. Det eneste, jeg skal høre på fra dig og dine kollegaer i Venstre og forskellige fallerede eks-politikere, der sidder på loftsværelser rundt omkring, det er min fortid. Tag og hold jer til politik, sagde Klaus Riskær Pedersen.

Klaus Riskær kritiserede Jan E. Jørgensen for at fjerne fokus på politik.

Ind og ud af politik

Klaus Riskær Pedersens politiske liv går helt tilbage til 1980'erne.

I 1989 blev han valgt til Europa-Parlamentet for partiet Venstre, men i 1993 blev han ekskluderet af partiet. Det skete, efter at hans selskab Accumulator Invest A/S var blevet erklæret konkurs året forinden. Det endte med, at hans eget holdingselskab også gik konkurs, og efterfølgende måtte han erklære sig personligt konkurs.

Siden har Riskær flere gange forsøgt at få fodfæste i den politiske verden. Han oprettede sit eget parti, De Liberale 2000, men det lykkedes ham dog ikke at samle nok vælgererklæringer til, at han måtte stille op ved valget i 1994.

I 2006 stiftede han partiet Opstillingslisten, og i en kort periode af 2015 var forretningsmanden medlem af partiet Alternativet.

Og for nylig kom det frem, at Riskær bød sig til hos Kristendemokraterne seks måneder før, han stiftede Partiet Klaus Riskær Pedersen.

Facebook
Twitter