Venstreprofilen Marcus Knuth skifter til Konservative

Vil have hårdere kurs over for kriminelle udlændinge og lempeligere vilkår for erhvervslivet.

- Jeg frygter, at hvis vi ikke står fast nu, så ender vi som Sverige, skriver Marcus Knuth på Facebook. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Marcus Knuth, Venstres Arktis- og Grønlandsordfører, har valgt at skifte til Det Konservative Folkeparti.

Det skriver han på Facebook, hvor han begrunder beslutningen med, at han bedre kan se en sammenhæng mellem værdi- og udlændingepolitikken hos sit nye parti.

- For mig handler politik om at kæmpe for det Danmark, jeg har kært. Derfor har jeg i dag truffet en meget svær beslutning. Jeg har takket af hos Venstre for at fortsætte mit arbejde hos Det Konservative Folkeparti.

På det sociale medie skriver Marcus Knuth, at hans "øverste prioritet i politik er kampen for vores danske kultur, værdier og tryghed".

- Jeg frygter, at hvis vi ikke står fast nu, så ender vi som Sverige, skriver han med henvisning til den mere lempelige udlændingepolitik i nabolandet.

Det danske samfund er nødt til at slå "langt hårdere ned på kriminelle udlændinge og de parallelsamfund, der skaber utryghed, arbejdsløshed og social kontrol i det danske samfund," lyder det fra Marcus Knuth.

- Og ja, vi skal kunne tale helt åbent og kritisk om Islams rolle i det danske samfund, ligesom vi skal holde fast i, at Danmark bygger på frie, kristne værdier.

Marcus Knuth, der er tidligere udlændinge- og integrationsordfører, skriver også, at han er stolt over de 114 stramninger, som han sammen med den daværende minister på området, Inger Støjberg, fik gennemført:

- Vi reddede Danmark fra at havne i samme katastrofale situation som Sverige. Det var svære, omdiskuterede beslutninger, som jeg står ved.

Vil styrke erhvervsliv og landbrug

Marcus Knuth skriver desuden, at han med sit skifte til Det Konservative Folkeparti vil være med til at sikre bedre forhold for erhvervslivet og landbruget:

- Vi er nødt til at sige fra overfor jantelovsagtig beskatning på private virksomheder og landbrug, når søn eller datter håber at overtage. Den slags afgifter skal ikke bibeholdes, som Venstre vil, eller tredobles, som Socialdemokratiet vil. Al generations- og arveafgift skal helt væk.

På Twitter byder den konservative formand Søren Pape Poulsen Marcus Knuth velkommen i partiet.

Af Marcus Knuths opslag på Facebook fremgår det desuden, at Marcus Knuth vil gøre op med en "politisk overbudskonkurrence" med Socialdemokratiet om mere offentligt forbrug.

Han skriver i samme ombæring, at det på det personlige plan er "ubeskriveligt svært" at sige farvel til Venstre og partiets nyvalgte formand, Jakob Ellemann-Jensen.

- Det var Jakob Ellemann, der for syv år siden fik mig ind i politik og ind i Venstre. Jakob har været som en politisk storebror for mig, og jeg har den allerstørste respekt for Jakob som kammerat, som menneske og som leder af Venstre.

- Det vil jeg altid have. Men vi har også været bevidste om, at vi ikke altid har de samme holdninger – specielt ikke, når det gælder værdi- og udlændingepolitikken.

43-årige Marcus Knuth blev valgt ind i Folketinget i Sjællands Storkreds ved Folketingsvalget i 2015 med 7.351 personlige stemmer.