Venstres Eyvind Vesselbo stopper i politik

Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo stopper i politik for at hjælpe hjemløse, udsatte børn og psykisk syge.

Eyvind Vesselbo har besluttet sig for ikke at stille op til hverken folketing eller byråd igen. (© DR)

Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo stopper i politik. Han genopstiller ikke ved folketingsvalget næste gang og kandiderer heller ikke til Gentofte byråd ved kommunalvalget 19. november.

- Når der er valg næste gang - det er måske om to år - så har jeg siddet i Folketinget i 14 år. Jeg har brug for at komme ud i den store verden og lave noget andet end politik, siger han.

Fremover vil han hjælpe udsatte grupper - hjemløse, udsatte børn og psykisk syge. Han samarbejder med Lisbeth Zornig Andersen i Huset Zornig, hvor han sidder i arbejdsgrupper.

Har mistet social indignation

- Det har inspireret mig. Det fortsætter jeg med indtil valget. Det er vigtigt at fastholde det fokus på udsatte grupper, så de bliver hjulpet. I store dele af samfundet har man mistet den sociale indignation, siger Eyvind Vesselbo.

Desuden vil han fortsætte sin forskning i udlændingepolitik. Han lavede i 90erne Ishøj-rapporten om, at tyrkiske indvandrere i Ishøj blev langt flere med familiesammenføring.

- Jeg har lavet mange analyser af udlændingepolitikken de seneste 25 år. Der mangler en analyse af, hvad der er sket de sidste 10-15 år. Integrationen er ikke lykkedes så godt, som vi kunne ønske, siger Eyvind Vesselbo.

Eyvind Vesselbo har været Venstres miljøordfører og senest socialordfører.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk