Venstres udenrigsordfører: Høje civile tabstal ændrer ikke på dansk støtte til Israels krig

Krigen i Gaza-striben har raset i mere end en måned og har ifølge de lokale sundhedsmyndigheder, der er kontrolleret af Hamas, kostet mere end 11.000 mennesker livet.

De høje civile tabstal sætter ifølge seniorkorrespondent ved Politiken Anders Jerichow den europæiske støtte til Israels krig på prøve.

- Jeg tror, at både Danmark og EU er splittet. På den ene side vil man gerne signalere støtte til Israels ret til at reagere på Hamas' terrorangreb d. 7 oktober. På den anden side har man for længst set i øjnene, at det her koster for store civile tab, siger Jerichow i Deadline.

Venstres udenrigsordfører og formand for det udenrigspolitiske råd, Michael Aastrup Jensen kalder de civile dødsfald 'forfærdelige'. Han mener dog, at Israel stadig overholder krigens love, og derfor er Danmarks støtte til krigen intakt.

- Krigens love har ingen grænse for, hvor mange civile, der må dø i sådan en situation. Det er forfærdeligt, at civile dør. Men der er ikke nogen grænse i krigens love, siger han og uddyber:

- Hvis vi får noget, der bare minder om bevis for, at israelerne går målrettet efter civile, så er den røde linje selvfølgelig overskredet.

Se hele interviewet i Deadline på DRTV