Venstres valgtrumf giver kun minimal skattelettelse

Borgerlige partier falder ikke i svime over Venstres jobreformen. Peanuts, der kun har symbolsk værdi, mener K

Venstres finansordfører Peter Christensen anerkender beregningen. Men han fremhæver, at partiets tænkning går på to ben. (© DR Nyheder)

Butiksassistenter, pædagogmedhjælpere, frisører og andre lavtlønnede skal umiddelbart ikke forvente en stor saltvandsindsprøjtning i økonomien, hvis Venstres bebudede jobreform bliver til virkelighed efter valget.

I hvert fald ikke med det indhold, der foreløbig er kendt, skriver Politiken.

Med jobreformen vil partiet hente 600 millioner kroner fra det såkaldte moderne kontanthjælpsloft og andre besparelser i beskæftigelsesindsatsen. Penge, som skal gå direkte til at lette skatten på arbejde.

Hvis man bruger de 600 millioner på at http://politiken.dk/indland/politik/ECE2588619/venstres-valgtrumf-giver-skattelettelse-paa-25-kroner/hæve beskæftigelsesfradraget, vil en kasseassistent på mindsteløn blot få 25 kroner i skattelettelser hver måned. Det viser en beregning fra Beskæftigelsesministeriet.

Det er peanuts

Venstres borgerlige allierede er ikke imponerede over ambitionsniveauet.

- Det er peanuts, som kun har en symbolsk betydning. Det vil ikke have nogen som helst effekt. Man flytter bare lidt penge fra en konto til en anden, siger Konservatives skatteordfører Brian Mikkelsen tilPolitiken.

Liberal Alliance skatteordfører, Ole Birk Olesen, er heller ikke imponeret.

- Det er da alt for lidt. Men jeg går heller ikke ud fra, at det er det eneste, Venstre vil gøre, siger han til Politiken.

Går på to ben

Venstres finansordfører Peter Christensen anerkender beregningen. Men han fremhæver, at partiets tænkning går på to ben. Ud over skattelettelsen vil indførelsen af et ydelsesloft i sig selv være med til at skubbe folk i arbejde.

- Summen af at kunne lette skatten på arbejde samtidig med, at vi laver et kontanthjælpsloft skal begge dele bidrage til, at det bedre kan betale sig at arbejde, siger Peter Christensen til Politiken.

/ritzau/

FacebookTwitter