Verdens bedste eller en katastrofe? Merkel splitter De Konservative

Konservatives Naser Khader er dybt uenig med sin partiformand, der kalder den tyske kansler for verdens bedste.

Søren Pape Poulsen (K) kalder den tyske forbundskansler, Angela Merkel, for verdens bedste. Men partifællen Naser Khader mener, at hun er en katastrofe. (© Scanpix)

- I dag skal Tyskland genvælge verdens bedste Merkel. Jeg er stolt over at tilhøre samme konservative familie som Angela Merkel. Med hende ved roret skal det hele nok gå. Viel Glück (Held og lykke, red.)!

Sådan lød det hyldende i et Facebook-opslag fra den danske justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), inden tyskerne i søndags skulle sætte deres kryds ved landets næste forbundskansler. Angela Merkel, som er leder af det kristendemokratiske parti CDU, stod i meningsmålinger til at vinde valget.

Og det tyske forbundsvalg endte da også, som meningsmålinger og Søren Pape Poulsen havde forudset: "Verdens bedste Merkel" blev genvalgt som forbundskansler de næste fire år.

Men det er ikke alle Søren Pape Poulsens partifæller, der deler hans syn på den tyske kansler, der i løbet af de seneste år er blevet udråbt som den frie verdens sande leder af en række politiske kommentatorer.

- Personligt synes jeg, at Merkel har været en katastrofe, siger folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti Naser Khader i P1 Debat.

- Vesten mangler lederskab

Naser Khader mener, at man godt kan se CDU som et søsterparti til Det Konservative Folkeparti, og at de to partier er på linje på en række politikområder som finanspolitik og udenrigspolitik.

- Jeg er også glad for, at de konservative har vundet valget og ikke socialdemokrater eller de grønne. Men jeg er ikke enig i, at Merkel er verdens bedste leder, siger han.

- Jeg mener, at hun er en katastrofe. Vi mangler bedre lederskab af Vesten. Vi mangler typer som Thatcher, som Helmut Kohl, vi mangler typer som Reagan, tilføjer han med reference til Margaret Thatcher, tidligere konservative premierminister i Storbritannien, Tysklands længst siddende kansler Helmuth Kohl, og den republikanske Ronald Reagan, der var præsident i USA fra 1981 til 1989.

I stedet for at sætte sin lid til Angela Merkel, satser Naser Khader på den franske præsident Emmanuel Macron fra det socialliberalistiske parti La Republique en marche, der blev valgt til præsident i maj i år.

- Jeg håber, at Macron kan træde i karakter og udfylde rollen som leder i Vesten, men det er ikke til at vide, siger Naser Khader.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter