Vestager ny radikal dronning

Margrethe Vestager er nu politisk leder af Det Radikale Venstre. Hun vil have De Radikal tilbage som afgørende midterparti og vil ikke i dag pege på statsministerkandidat.

Margrethe Vestager på pressemødet som den nye radikale leder. (© DR)

Ny leder og ny strategi. Det var hovedbudskabet på Det Radikale Venstres pressemøde for kort tid siden. Margrethe Vestager vil som ny politisk leder have partiet tilbage i den magtfulde midterposition.MediaLinks: - Det politiske landskab er i opbrud, midten er styrket, og derfor håber og tror vi på, at den radikale indflydelse kan bliver stærkere, sagde Margrethe Vestager til det velbesøgte pressemøde i Dansk Design Center.Hun sagde også, at partiet endnu ikke vil pege på, hvem de mener skal stå i spidsen for at danne regering efter et valg - men lovede at melde klart ud inden der bliver udskrevet folketingsvalg.Tilbage i klassisk rolleDet vil sige, at statsminister Anders Fogh Rasmussen altså en mulighed - en mulighed der ikke eksisterede med Marianne Jelved som leder.Dermed er partiet tilbage i sin klassiske position, som et midterparti med mulighed for afgørende indflydelse. Der er åbent for samarbejde med alle, der kan arbejde for en regering forankret i midten uden Dansk Folkepartis indflydelse - en situation der er blevet mere realistisk efter dannelsen af Ny Alliance.

Miljø i centrumI forhold til det politiske indhold bød pressemødet ikke på de store nyheder. Dog fremhævede Vestager, at partiet vil i sin politik især arbejde for bedre miljø. - Det påvirker mig meget, at læse om hormonpåvirkningen af vores børn, der betyder, at de får sværere ved at få børn, sagde Margrethe Vestager.Derudover nævnte hun, at partiet vil have en anstændig udlændingepolitik samt en reform af den offentlige sektor. Tak til JelvedVestager takkede også i sin første tale som partileder Marianne Jelved for 17 års politisk lederskab.- Jeg tror, at lige så snart vi har trukket vejret, så vil der tegne sig et billede af en statsmand, som har bragt Det Radikale Venstre til en meget meget stærk position i den tid, hvor Marianne Jelved har haft lederskabet, lød det fra Vestager.Ny rolle til JelvedMarianne Jelved er klar til at føre radikal politik fra en mere tilbagetrukket position. - Jeg skal finde min nye rolle, og jeg skal være almindeligt gruppemedlem. Om jeg skal være sparringspartner, bestemmer Margrethe. Men jeg vil blande mig, siger hun. Marianne Jelved siger, at hun stiller op til næste valg.

Facebook
Twitter